Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Компанія Ferrexpo придбала комунальну техніку для Охтирки на 5 млн. грн.
Компанія Ferrexpo придбала комунальну техніку для Охтирки на 5 млн. грн. Печать
Автор Админ   
13.06.2022 г.



Через військову російську агресію Охтирка  зазнала значних руйнувань та знищення об’єктів інфраструктури. 

За словами Охтирського міського голови Павла Кузьменка відновлення міста потребує значних фінансових ресурсів і можливостей місцевого бюджета недостатньо для виконання такого обсягу робіт. “Місто Охтирка офіційно отримало статус героя, але це далося нашій громаді дуже великою ціною та жертвами”, - додав він.

Компанія Ferrexpo передала в місто фронтальний навантажувач SDLG LG936L та екскаватор-навантажувач Bobcat B730. Вартість техніки становить понад 4,8 млн. гривень.



Юрій Химич, керівник програм корпоративної соціальної відповідальності Ferrexpo в Україні, відзначив: “Території, які першими зустріли ворога й були окупованими, відчувають критичну потребу в забезпеченні комунальною технікою для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення міст. Менеджмент Ferrexpo й особисто Костянтин Жеваго оперативно розглянули звернення міської влади Охтирки і профінансували придбання екскаватора та навантажувача. Сподіваємося, це наблизить повернення містян до нормального життя”.

Ferrexpo, яка входить у ТОП-3 світових експортерів високоякісних залізорудних окатків з виробничими потужностями в Україні, створила Спеціальний Гуманітарний фонд, який вивчає потреби громад і оперативно організовує їх забезпечення. Допомога передбачає передачу продуктів харчування, питної води, одягу, взуття, предметів гігієни, медичного обладнання та медикаментів, комунальної техніки, транспортних засобів та ін.

Джерело: Інтерфакс Україна 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg