Головна
Як живуть багатодітні родини Охтирки у воєнний час Печать
Автор Админ   
11.06.2022 г.



Заступник керівника Сумської ОВА Олег Коваль разом з міським головою Охтирки Павлом Кузьменком відвідали прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу Охтирки, які постраждали від війни.

За словами Олега Коваля дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї, вихованці інтернатних закладів потребують особливої уваги як обласної, так і місцевої влади. «У цих родинах є наші номери телефонів, вони можуть звертатися до нас з будь-якого питання, − сказав Олег Коваль. 

В умовах воєнного стану потреби сімей, в яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, які опинились в складних життєвих обставинах, забезпечуються в тому числі за рахунок гуманітарної допомоги. 

Приміром, у великій родині охтирчанки Людмили Павлівни Могильної  виховується троє прийомних дітей шести, восьми та дев’яти років. Жінка розповідає, що гуманітарну допомогу отримувала, однак завжди розраховує на власні сили. Щоб забезпечити якісне виховання та відпочинок малечі, вже придбали дитячу гірку та батут, тепер мріють про гойдалку. 

- Мої діти мають особливі потреби через порушення психофізичного розвитку, - пояснює Людмила Могильна. – Тому їхні однолітки не завжди чемно сприймають їх на загальних дитячих майданчиках, можуть штовхати, ображати. А мені б хотілося вберегти своїх дітей від будь-яких моральних травм – для цього створюємо всі належні умови вдома, сподіваючись, що вже не доведеться покидати рідну домівку, тікаючи від обстрілів. Ми пережили страшні моменти під час бойових дій в Охтирці, витримали нелегкий переїзд в Рівненську область, і я впевнена, що справимось з будь-якими питаннями, тим більше що представники міської влади і обласні керівники готові нас підтримувати, - говорить Людмила Павлівна.