Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Про Охтирку знімуть ще один фільм
Про Охтирку знімуть ще один фільм Печать
Автор Админ   
10.06.2022 г.



Мета фільму – донести інформацію про надскладну ситуацію, що виникла у результаті чотирьох авіанальотів на Охтирську ТЕЦ

У середу, 8 червня, Охтирку відвідали представники ГО «ДЕСПРО» Олег Баклажов та Євгеній Цірень, щоб зробити відеосюжет про наслідки масованих ракетних ударів, завданих рф по території нашого міста. Головна мета – не просто зафіксувати інфраструктурні руйнування, а привернути таким чином ще більшу увагу міжнародної спільноти до нинішніх проблем Охтирки. 

Портал Децентралізація та ГО ДЕСПРО започаткували спільний проект "Різні історії. Одна війна" – це серія відеосюжетів, в яких устами очевидців розповідається про пережите українськими громадами після 24 лютого 2022 року. В рамках проекту вже створено сюжети про Бучу, Дмитрівку, Луб’янку, Ірпінь, Бородянку та інші громади, які пережили справжнє пекло. 

Про Охтирку Олег Баклажов та Євгеній Цірень перш за все розповсюдять інформацію про надскладну ситуацію, що виникла у результаті чотирьох авіанальотів на Охтирську ТЕЦ. Саме на цьому проблемному питанні при спілкуванні з ними наголосив міський голова Павло КУЗЬМЕНКО.

- Війна виявила нові виклики, пов'язані зі станом зруйнованої комунальної інфраструктури в багатьох громадах України, в Охтирці у епіцентрі уваги теплоелектроцентраль,- говорить керівник відділу комунікацій ГО "ДЕСПРО" Олег Баклажов. - Ми працюємо на підтримку громад, а також координуємо гуманітарні зусилля в силу можливостей. При цьому сектори, де ДЕСПРО традиційно активно сприяє змінам: водопостачання, водовідведення, управління твердими побутовими відходами та в цілому реформа місцевого самоврядування - все ще залишаються актуальними, як і пошук фінансових інструментів для розвитку інфраструктури в таких складних умовах. Прагнемо, щоб місто-герой Охтирка не залишилось сам-на-сам зі своїми труднощами і сподіваємось, що наш візит буде результативним», - наголосив Олег Баклажов. 

Довідково: громадська організація DESPRO створена у 2017 році на основі діяльності швейцарсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO (2007-2021).


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg