Головна
Більше третини школярів Охтирки завершили навчальний рік поза межами міста Печать
Автор Админ   
08.06.2022 г.



6 червня у школах м. Охтирки закінчився 2021-2022 навчальний рік, який розділився на дві частини - до 24 лютого та після 24 лютого. 

Усі учасники освітнього процесу доклали максимум зусиль для його успішного завершення в умовах воєнного стану: учні наполегливо вчилися, педагоги в онлайн середовищі забезпечували вивчення навчальних тем, батьки підтримували своїх дітей та надавали посильну допомогу під час дистанційного навчання. 

У дистанційному форматі 5211 учнів закладів загальної середньої освіти м. Охтирки закінчили навчальний рік, з них 37% - перебуваючи за кордоном та в інших регіонах України. 503 учні 9-х класів отримають свідоцтва про базову середню освіту, з них 30 учнів – свідоцтва з відзнакою. Залишають стіни рідних навчальних закладів 286 випускників 11-х класів. Золотою медаллю «За високі досягнення» нагороджені 14 випускників шкіл міста, срібною медаллю «За досягнення у навчанні» - 3 випускники. 

Для випускників 11-х класів, які планують вступити до вищих навчальних закладів, попереду проходження національного мультипредметного тесту. 7 червня завершився перший етап підтвердження участі в основній сесії НМТ. Другий етап розпочнеться з 21 червня і триватиме до 7 липня. На цьому етапі учасникам НМТ потрібно остаточно вибрати місто, країну, а у разі необхідності можна змінити населений пункт. Можливість завантажити запрошення-перепустку з’явиться після проходження двох етапів (після 12 липня). У запрошенні буде визначено дату, час і місце складання основної сесії.

Колективи закладів освіти розпочали роботу з підготовки до нового 2022-2023 навчального року, який обов’язково розпочнеться 1 вересня, а в якому форматі – покаже час.

Мирного всім неба! Все буде Україна!

Джерело: Охтирська міськрада