Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Молодь Охтирки шукає шляхи вирішення екологічних проблем міста
Молодь Охтирки шукає шляхи вирішення екологічних проблем міста Печать
Автор Админ   
07.06.2022 г.



Молодь нашого міста збиралась для обговорення екологічних проблем після військових дій у Охтирці. 

Попри те, що багато хто залишив місто, велика частина молоді лишилася і бажає приймати участь у змінах, що необхідні нашій громаді.

Як повідомляє Охтирський молодіжний центр, під час обговорень багато уваги приділялося проблемі сміття. Ця проблема  турбувала мешканців і до військового часу, але зараз ще більш гостро нагадує про себе. Декілька місць на околицях району Дачний, біля лісосмуги на Гусинці, 8ма сотня мають постійні проблеми з тим, що громадяни викидають сміття просто на землю, що забруднює місто і просто шкодить навколишньому середовищу. При аналізуванні проблеми наша команда дійшла висновку, що нам бракує сміттєвих баків ( наприклад у центрі їх достатньо багато ), а також необхідна систематична освітня робота з розповсюдження інформації про необхідність збереження екології, запровадження сміттєсортування і сміттєпереробки в нашому районі.

Також, через війскьові дії було знищено будівлю громадського туалету. На думку молодих людей було б добре, щоб відбудова міста передбачала встановлення декількох таких споруд, сучасного типу, що є дуже необхідним для розвиненого сучасного суспільства. На перших етапах можна було б розмістити декілька біотуалетів по місту.

Через проблему з електропостачанням, багато громадян використовували акумуляторні пристрої, через це зростає потреба утилізації такого оснащення. До цього моменту в нас не існувало жодного інструменту навіть зі збору такого матеріалу (лише в останні роки з'явився смітник для батарейок у АТБ).

У результаті проведення заходу, було розповсюджено посилання на гугл-форму, яка збиратиме дані про усі екологічні проблеми безпосередньо від громадян. Також запланували акцію з прибирання сміття, бажають поставити сміттєві баки для сортування сміття біля молодіжного центру, дехто з учасників запропонував організувати збірку батарейок і пошук підприємств з утилізації.

Громадським активістам важливо розуміти, що саме турбує молоде покоління, вони намагаються надати молоді можливості і компетенції для власного якісного впливу на суспільно-політичне життя громади. Тому і надалі в центрі будуть реалізувати екологічні проєкти у нашому місті Охтирка.

Джерело: Охтирський молодіжний центр  

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg