Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирські лісівники підготувались до пожежонебезпечного періоду
Охтирські лісівники підготувались до пожежонебезпечного періоду Печать
Автор Админ   
01.06.2022 г.



Спільно з підрозділами ДСНС лісівниками створено 50 км мінералізованих смуг та проведено догляд за мінералізованими смугами на 190 км. Проведені фахові навчання.

Цілодобове чергування, фахові навчання та профілактичні рейди – охтирські лісівники до пожежонебезпечного періоду готові!

У підтвердження цього, у вівторок, 31 травня, охтирські лісівники спільно з фахівцями пожежно-рятувального підрозділу ДСНС Охтирки провели навчання щодо взаємодії під час гасіння лісових пожеж.

Захід пройшов у лісових масивах держлісгоспу в урочищі Ківшар. Учасники навчань мали на меті відпрацювати взаємодію відповідальних підрозділів, які залучатимуться у разі виникнення лісової пожежі.

«У ході навчань було проведено забір води з штучного водоймища, розгортання пожежного автомобіля в бойовий стан, подача води зі ствола на дальність та точність, гасіння умовної лісової пожежі», – коментує хід заходу головний лісничий Охтирського дежлісгоспу Олександр Бугай.

Також під час навчань були відпрацьовані дії особового складу у разі виявлення на місці загорання вибухонебезпечних предметів та надання медичної допомоги у разі отримання мінно-вибухових травм та опіків.

У лісгоспі стверджують, що мета навчань була досягнута повною мірою. Всі підрозділи діяли злагоджено і показали високий рівень підготовки.

Поряд з цим, з настанням пожежонебезпечного періоду охтирські лісівники налагодили цілодобове чергування відповідальних осіб у лісо-пожежній станції, проводять профілактичну робота серед населення щодо бережливого ставлення до лісу.

«Спільно з підрозділами ДСНС та Національної поліції систематично проводяться рейди у лісових масивах. У вихідні дні рейдова робота активізується у рази. Також за участю підрозділів ДСНС проведено розмінування в лісових масивах та проведені всі необхідні протипожежні профілактичні заходи, а саме створено 50 км мінералізованих смуг та проведено догляд за мінералізованими смугами на 190 км», – говорить головний лісничий.

ImageImageImage 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg