Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка приймала гостя з Азербайджану
Охтирка приймала гостя з Азербайджану Печать
Автор Админ   
30.05.2022 г.



До Охтирки вже не вперше приїхав Консул Азербайджану Афган Салманов

Двадцять восьмого травня Охтирка приймала гостя - Почесного Консула Азербайджанської Республіки Афгана Салманова з нагоди національного свята - Дня проголошення Незалежності Азербайджанської Республіки. 

У своїх промовах міський голова міста-героя Охтирки Павло Кузьменко, Почесний консул Азербайджанської республіки у м.Харків Афган Салманов відзначили партнерські відносини між країнами, взаємовигідні вектори у розвитку і укріпленні дружби між Україною і Азербайджаном.

Від імені Почесного Консульства пан Салманов передав гуманітарну допомогу та кисневі концентратори для міської лікарні.

Між Почесним консулом Азербайджанської Республіки у місті Харків Афганом Салмановим та директором Охтирського міського краєзнавчого музею Людмилою Міщенко налагоджена тісна співпраця по просуванню української та азербайджанської історії та культури на теренах обох країн. Продовжена робота по вшануванню пам'яті Почесного громадянина міста Охтирка Мусеїба Багірова, учасника визволення міста Охтирка у серпні 1943 року, накреслені подільші плани співпраці. Пан Салманов пообіцяв допомогу у відновленні Охтирського музею.



Азербайджанська Республіка неодноразово надавала допомогу Україні. Цими днями, з офіційної сторінки Почесного Консульства Азербайджанської Республіки в Україні, стало відомо, що найближчими днями із Сумгаїту в Україну буде направлено 50 тон гуманітарної допомоги на суму в десятки мільйонів доларів.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg