Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Павло Кузьменко розказав про стан справ із відбудовою міста
Павло Кузьменко розказав про стан справ із відбудовою міста Печать
Автор Админ   
28.05.2022 г.



26 травня міський голова Охтирки Павло Кузьменко дав інтерв’ю телеканалу Дніпро ТВ, в якому розказав про вирішення питання із зруйнованим житлом.

Павло Петрович повідомив коротко, як виступив зі свідченнями щодо агресії росії у Відні на конференції ОБСЄ, як вирішується питання з житлом та як допомагають військовим.

Журналістка телеканалу задала Кузьменку питання про вирішення проблеми житла для людей, що його втратили:

В Охтирці багато зруйнованих будинків, але при цьому повертаються люди. Як вирішується проблема з житлом?

«Дуже, дуже складне питання на сьогоднішній день, оскільки кошти в Охтирку на відбудову багатоповерхівок та приватних володінь не надійшли. Кошти надійшли на обласну військову адміністрацію. І на сьогодні те, що ми можемо робити – тільки коштами меценатів, таких серйозних організацій, як Червоний Хрест, допомагати людям тимчасово робити покрівлі, забивати вікна, двері плівкою, брезентом» - відповів Кузьменко.



Нагадаємо. Раніше міський голова озвучував, що зруйнованих домоволодінь в Охтирці приблизно 1200. Депутати міської ради на сесії 12 травня не підтримали пропозицію Ф.Кісєлара про виділення коштів охтирчанам, які залишились без житла. Натомість запропонували детально опрацювати питання. 

Нещодавно керівник Сумської ОВА Д.Живицький повідомив, що із виділених Сумщині 250 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету на відновлення зруйнованих будинків області заплановано виділити 70 мільйонів гривень. Скільки отримає Охтирка невідомо. Куди повертатись людям, які зараз за кордоном, тимчасово "гостюють" у родичів чи зовсім незнайомих людей або вимушені винаймати житло, відповіді немає. 

26 травня жителям Охтирки, чиє житло постраждало під час військових дій, від Червоного Хреста було надано гуманітарну допомогу. 

Відео інтерв’ю телеканалу Дніпро ТВ можна переглянути тут : 

https://www.facebook.com/Pawel.Kuzmenko.Okhtyrka/videos/568904867991980/


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg