Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Усі громади Сумщини отримають продуктові набори від держави
Усі громади Сумщини отримають продуктові набори від держави Печать
Автор Админ   
18.05.2022 г.



Нардеп Микола Задорожній розказав, коли Сумщина отримає продуктові набори, які в народі називають «пакети кожному від Президента»

Народний депутат України по 162-му виборчому округу Микола Задорожній повідомив, що вже кілька тижнів як він не займається питаннями організації та доставки на Сумщину продовольчої гуманітарної допомоги.

«Причин цьому є кілька. Так, наприклад, активні військові дії, окрім обстрілів із території країни-агресорки, в регіоні закінчилися, відновлюється економіка, працюють магазини, людям здійснюються різні виплати. Також держава забезпечує, а Уряд продовжує підтримувати населення в областях, які найбільше постраждали від війни. Зокрема, урядові структури та Сумська обласна військова адміністрація спільно з Офісом Президента на загальнодержавному рівні продовжують працювати над попередженням гуманітарних криз та налагодженням доступу до продовольства для всіх жителів Сумщини», – зазначив народний депутат.

За його інформацією, на виконання Постанови Кабінету міністрів України від 20 березня 2022 р. №328 «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану» загалом більше, ніж 7 мільйонів продуктових наборів спрямують у найбільш уражені війною регіони. Продовольчі набори складаються із товарів тривалого зберігання, зокрема борошна, круп, макаронних виробів, олії, консерв, молочних продуктів, цукру, чаю або кави, хлібобулочних виробів, Кожен набір розрахований на місяць споживання.

Загальна потреба населення Сумщини у таких продовольчих наборах становить 528 тисяч: Сумський район – 221 259 штук (у тому числі м. Суми − 130 802), Конотопський район – 99 148, Охтирський район – 61 254, Роменський район – 54 829, Шосткинський район – 91 510.

У ряді громад Сумщини вже почалась видача населенню такого місячного запасу продовольства від держави з подальшим використанням в особливий період дії воєнного стану. Даний процес має завершитись у найближчі тижні.

Для Сумщини такі продовольчі набори формуються Полтавською обласною військовою адміністрацією. Після надходження у Сумську область здійснюється їх доукомплектування і вони розподіляються між районними військовими адміністраціями та територіальними громадами. Впродовж трьох-чотирьох днів після їх отримання відбувається видача населенню.

Найближчим часом такі набори будуть доставлені для видачі в усі громади Сумщини. Пам’ятайте, що війна не закінчилась, тож громадянам, які отримуватимуть таку допомогу, наполегливо рекомендуємо сформувати і створити в себе стратегічний запас найнеобхідніших продовольчих товарів та питної води!

«Звичайно, що є певна категорія громадян, які потребують додаткової допомоги через невисокі доходи або втрату роботи чи якісь інші причини. Таким особам справді потрібна підтримка, тож я щиро дякую тим волонтерським організаціям, які продовжують працювати в цьому напрямку. Прошу при цьому звертати особливу увагу на людей, які дійсно цього потребують», – підкреслив народний депутат.

«У свою чергу я зараз займаюсь питаннями забезпечення ліками та медичним обладнанням, а також відновлення інфраструктурних об’єктів постраждалих громад. Працюємо далі! Все буде Україна!», – наголосив Микола Задорожній.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg