Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow росіяни намагаються «промацати» оборону на кордоні -Д.Живицький
росіяни намагаються «промацати» оборону на кордоні -Д.Живицький Печать
Автор Админ   
18.05.2022 г.



Розвідка боєм, яку росіяни 17 травня провели на ділянці кордону в Сумській області, показує, що ворог намагається випробувати нашу обороноздатність.

Про це повідомив в ефірі телемарафону голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"На цей час ситуація стабільна. Той бій, який був на кордоні з фашистською росією, вже завершився. Сьогодні вони працювали під потужним прикриттям артилерії, це були артобстріли, обстріли з мінометів, гранатометів, перестрілки зі стрілецької зброї. На щастя, у нас усі живі, але це вже такі неприємні дзвіночки, бо вони ведуть розвідку боєм. І ми розуміємо, що вони намагаються якось промацати нашу обороноздатність і точково прорвати кордон", - сказав очільник ОВА.

За його словами, це була вже не перша спроба росіян прорвати кордон з Україною на Сумщині. Вже була спроба заходу ДРГ на нашу територію, були бої з втратами з нашого боку. Загалом ворог намагається дестабілізувати ситуацію вздовж усього кордону.

17 травня росіяни також ударили по Охтирській громаді п'ятьма ракетами. Серйозно пошкоджено школу, дитсадок, приватні будинки, церкву, магазини, офісні приміщення. А Білопільську громаду обстріляли із самохідних артустановок.

Обстріли Сумщини з території росії в цей день велися від самого ранку. Зафіксовано близько п'яти влучань в районі Есмані, близько 70 вибухів в напрямку Бояро-Лежачів, а також шість вибухів у районі населеного пункту Сопич.

Вздовж кордону внаслідок обстрілів виникали пожежі.

 

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg