Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Новий секретар комісії та «старий» секретар Охтирської міськради. Підсумки сесії
Новий секретар комісії та «старий» секретар Охтирської міськради. Підсумки сесії Печать
Автор Админ   
12.05.2022 г.



Нове комунальне підприємство, новий секретар бюджетної комісії та небажання депутатської більшості винести на голосування питання про звільнення секретаря міськради від ОПЗЖ – такі питання обговорювали 12 травня на черговій сесії Охтирської міської ради.

На 25 чергову сесію міськради зібралось 27 депутатів, які підтримали запропонований міським головою порядок денний сесії, а далі почалось внесення пропозицій до розгляду.

Одноголосно була підтримана пропозиція Л.Бейзим включити до порядку денного питання «Про Звернення депутатів Охтирської міської ради до Кабінету Міністрів України, Прем’єр-Міністра України щодо необхідності якнайшвидшого прийняття змін до наказу №169 від 26.07.2019 Про затвердження Порядку відключення споживачів від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води» з метою його спрощення за умов війни.

Депутат Ф.Кісєлар запропонував розглянути питання надання фінансової допомоги сім’ям загиблих охтирчан, фінансової допомоги постраждалим, житлові будинки, квартири, яких зруйновано, або пошкоджено внаслідок військових дій. Але більшість депутатів вирішила, що питання потребують доопрацювання, то ж до порядку денного їх не внесли.

Включення до порядку денного питання про звільнення секретаря міськради В.Булах ( обрана депутатом за списком ОПЗЖ) міський голова відмовився навіть ставити на голосування. Це порушення закону активно підтримала Л.Неофітна. Неофітна наголосила, що не можна голосувати це, бо В.Булах на її погляд, хороша людина і добре працює. Присутній депутат облради (теж за списком ОПЗЖ) Ю.Мєєрович сказав, що Булах своєю поведінкою під час війни довела свою вірність державі. Сама ж Вікторія Володимирівна заявила, що вона здорова людина (мабуть випереджала питання про пенсію по інвалідності) , ніколи не була членом партії ОПЗЖ (про КПРС Президент Зеленський нічого не казав), кожною часточкою себе і серцем(так і сказала «часточкою», про душу й тіло в КПРС не вчили) захищала Україну.

Міський голова до заперечень депутатів від «меншості» про незаконність дій прислуховуватись не став. Запропонував В.Попович, як колишній «регіоналці» вийти з депутатів, тоді, може, він і розгляне питання про секретаря. 

Піти проти позиції Президента Зеленського відкрито або порушити закон – Кузьменко вирішив забути Закон. І якщо в Сумській облраді навіть члени екс-фракції ОПЗЖ проголосували за зняття Стрельченко з посади, в Охтирці сказали «хороша людина» і вирішили на цьому поставити крапку. 

Вісім обурених депутатів  залишили сесійну залу. Ті 19 депутатів, що залишились, взагалі без питань підтримали всі запропоновані проекти рішень: створення КП «Теплоенерго», зміни до бюджету, відновлення роботи ТЕЦ, а також пропозицію з голоса міського голови про зміну секретаря бюджетної комісії. Секретарем бюджетної комісії замість Р.Масло обрали Л.Бейзим. М.Нікулін, якого ввели до складу бюджетної комісії, утримався від голосування, і Л.Бейзим для кворуму мала голосувати сама за себе.

Отже тепер у міського голови є все необхідне для роботи: більшість, секретар міськради і секретар бюджетної комісії. Громада Охтирки чекає на результати, бо проблемних питань досить багато.

Подивитись засідання сесії можна за посиланням: https://youtu.be/cgmvTVNHfqQ 

Результати голосування вже розміщені на сайті міської ради.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg