Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Екоінспекція відібрала проби ґрунту на місці ворожого бомбардування нафтогазовидобувного комплексу
Екоінспекція відібрала проби ґрунту на місці ворожого бомбардування нафтогазовидобувного комплексу Печать
Автор Админ   
11.05.2022 г.



В період 08.03. – 10.03.2022 внаслідок здійснення ракетно-бомбових ударів збройними силами РФ по території та об’єктам нафтогазовидобувного комплексу  Сумщини відбувся витік в навколишнє середовище та горіння нафтової суміші

Державною екологічною інспекцією у Сумській області в межах повноважень та компетенції реалізуються заходи щодо оцінки збитків завданих довкіллю внаслідок збройної агресії російської федерації проти України та підготовка відповідних матеріалів Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України для підготовки позову у Міжнародний суд ООН.

В рамках реалізації даних заходів та опрацювання інформації Сумської обласної військової адміністрації встановлено, що в період 08.03. – 10.03.2022 внаслідок здійснення ракетно-бомбових ударів збройними силами російської федерації по території та об’єктам нафтогазовидобувного комплексу  відбувся витік в навколишнє середовище та горіння нафтової суміші.

З метою розрахунку шкоди заподіяної навколишньому середовищу внаслідок забруднення земельних ресурсів та неорганізованого викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря, фахівцями Інспекції спільно з іншими уповноваженими структурами, обстежено територію об’єкту, який зазнав ракетно-бомбових ударів збройними силами російської федерації.

В результаті проведених заходів відібрано 9 об’єднаних проб ґрунту для визначення якісного та кількісного вмісту забруднюючих речовин, а відповідними фахівцями здійснено геодезичну зйомку забруднених земельних ділянок.

Наразі триває опрацювання отриманої інформації та матеріалів після чого будуть розраховані завдані довкіллю збитки

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg