Головна
Жителя Охтирщини повідомлено про підозру в державній зраді Печать
Автор Админ   
06.05.2022 г.



Перейшов на бік ворога та супроводжував колони військової техніки – жителя Охтирського району повідомлено про підозру в державній зраді

6 травня слідчими Охтирського районного відділу поліції, за процесуального керівництва прокуратури, 25-річному жителю с. Боромля повідомлено про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану (ст. 111 Кримінального кодексу України). 

У ході слідства встановлено, що після вторгнення збройних сил російської федерації на територію України, підозрюваний, діючи умисно на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, добровільно розпочав співпрацювати з окупантами. Зокрема передавав їм інформацію про безпечні шляхи пересування по території Боромлянської об’єднаної територіальної громади, місця перебування представників Збройних Сил України та інших військових формувань. Крім того, ще й особисто супроводжував колони ворожої військової техніки.

На даний час зловмисника затримано в поряду ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Злочинну діяльність особи викрито за матеріалами Управління Служби безпеки України в Сумській області, досудове розслідування проводиться слідчим відділом Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Сумської області