Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський Будинок культури обов’язково відновлять
Охтирський Будинок культури обов’язково відновлять Печать
Автор Админ   
29.04.2022 г.



Будинок культури, який пережив дві війни, був зруйнований російськими бомбами в березні цього року, чекає відновлення.

У січні 2020 року Охтирський РБК перейшов у власність Чернеччинської громади. Керівництво громади зберегло колектив працівників, які продовжили примножувати вагомі творчі напрацювання.

Будівлю КЗ «Центр культури і дозвілля" (так став називатись БК) також почали оновлювати. В квітні-травні цього року мали відремонтувати дах будівлі.На черзі був капітальний ремонт приміщення. 

Всі плани перекреслила російська агресія. Колишній народний дім, а потім районний будинок культури, вже пережив дві війни. У Першу світову, у 1914 році, в його щойно збудованих стінах розмістили шпиталь, а після Другої світової на одній із стін залишилася «рана» від снаряду. 

8 березня 2022 року, на 13 день війни з росією, серед ночі бомби скинули в самісінький центр міста Охтирка. Разом з будинками міської ради, музею, був зруйнований і Будинок культури.



Але ж Будинок вже двічі відроджувався і жив. Знаємо, що він обов’язково відродиться знов, бо проєкти по його реконструкції знаходяться вже на завершальному етапі. 

«Кожен, хто шанує народне мистецтво та українську культуру, з нетерпінням чекає Перемогу, щоб наповнити Будинок і всю Україну дзвінкими мелодіями весни», - повідомили на сторінці Чернеччинської громади.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg