Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Віцепрезидент Газпромбанку, уродженець Охтирки, виїхав із росії
Віцепрезидент Газпромбанку, уродженець Охтирки, виїхав із росії Печать
Автор Админ   
27.04.2022 г.



Ігор Волобуєв, колишній віцепрезидент Газпромбанку, відомий охтирчанам як родич і спонсор пам’ятника учаснику Другої світової війни, орденоносцю - Володимиру Степановичу Жолобу.

До березня 2022 року уродженець Охтирки Ігор Волобуєв був віцепрезидентом Газпромбанку, а перед цим – багато років керував пресслужбою Газпрому. 

В інтерв'ю LIGA.net Волобуєв відповів на питання щодо причин виїзду з росії. 

Кілька днів тому інший віцепрезидент Газпромбанку Владислав Аваєв, за версією російських силовиків, убив дружину та доньку і застрелився. Волобуєв у самогубство не вірить – надто багато смертей газових топменеджерів сталося у Росії. Але, стверджує, поїхав не через погрози: "Не міг більше залишатись серед цих людей".

Чому ви вирішили виїхати з Росії та як потрапили в Україну?

– Першого дня війни у мене розривався телефон. Я народився і закінчив школу в Охтирці. Там у мене мешкає батько, молодший брат, друзі.

Буквально за кілька днів я вирішив, що більше у Росії жити не можу. Тому що росіяни вбивали мого батька, вбивали моїх знайомих, близьких друзів. Мій батько місяць жив у холодному підвалі. Мені говорили люди, яких я знаю з дитинства, що їм за мене соромно. Знаєте, що мені сказали? "Щоб ми більше ніколи не чули, що ти охтирчанин, що ти українець. Ніколи". Я зібрав речі і 2 березня вилетів із Росії.

Я понад шість років працював у Газпромбанку, займався піаром промислових активів. А до цього 16 років працював у Газпромі, з яких 9 років, по суті, був начальником пресслужби.

Я не міг більше перебувати серед цих людей. Потискати їм руки, усміхатися, дивитися в телефоні на цю війну, як кіно якесь жахливе, і водночас вдавати, що мене це не стосується.

Я приїхав до України, щоб захищати свою Охтирку зі зброєю в руках. Ще у 2014 році, коли окупували Крим, я собі дав слово, що якщо російські танки прийдуть до моєї Охтирки – я піду з ними воювати.

Чи правильно я розумію, що ще одна причина залишити Росію – загроза життю? Щонайменше четверо топменеджерів російських газових компаній з початку року померли за дивних обставин.

– Ні, жодної загрози моєму життю не було в Росії. Більше того, у мене в Росії була дуже стабільна ситуація у матеріальному сенсі. Та й у всіх сенсах у мене все було там, скажімо, добре. І якби це було питання безпеки – я б нікуди взагалі не поїхав.

Відповіді на інші питання можна прочитати за посиланням .

А ми нагадаємо, що 28 жовтня 2017 року у День визволення України від нацистських загарбників на перехресті вулиць Київської та Петропавлівської в Охтирці урочисто відкрито пам'ятник орденоносному учаснику Другої світової війни Володимиру ЖОЛОБУ. 

Відродив для охтирчан пам'ять про героя його двоюрідний онук Ігор Волобуєв. 

Володимир Степанович Желоб народився та жив у Охтирці. Він був молодшою дитиною у сім'ї і єдиний пішов воювати.

Танкіст гвардії майор Володимир Жолоб героїчно пройшов усю війну та до заповітної Перемоги не дожив кілька днів. 

ImageImage 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg