Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В Охтирці вул.Московську перейменують на честь «Холодноярців»
В Охтирці вул.Московську перейменують на честь «Холодноярців» Печать
Автор Админ   
26.04.2022 г.



Сьогодні, 26 квітня, відбулось засідання виконавчого комітету. Розглянули низку важливих питань життєдіяльності міста, а також пропозицію ініціативної групи щодо зміни назви однієї з найбільших вулиць міста – вулиці Московської. 

В місті-герої Охтирці вулиця Московська змінить назву на честь героїчних захисників міста - 93 Бригади «Холодний Яр». Також створять групу, яка займеться питаннями позбавлення від назв, повʼязаних з Росією та СРСР. 

Як сказав Павло Кузьменко, навіть якщо для когось Пушкін великий поет, то це не завадило росії виплекати окупантів –мародерів, насильників. Отже не може бути в нас нічого спільного з ворогом.

Були розглянуті питання життєзабезпечення міста. На засіданні члени виконкому одноголосно проголосували за виділення коштів на схему теплопостачання міста та схему санітарного очищення, визначили місце, куди звозитимуть відходи від розчищення завалів.

Схему теплопостачання мали розробити ще до масштабного вторгнення. Після руйнації ТЕЦ внаслідок авіабомбардувань питання відновлення теплопостачання стало дуже важливим і терміновим, адже теплий період складає всього 170 днів.

Довідка. Вулиця Московська в 2016 була перейменована в Мироносицьку. Але був судовий позов від жителів вулиці, який вони виграли, назву Московська повернули. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg