Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сумська облрада звільнила представників проросійських політичних сил
Сумська облрада звільнила представників проросійських політичних сил Печать
Автор Админ   
20.04.2022 г.



20 квітня відбулося засідання 12-ї сесії Сумської обласної ради восьмого скликання. На порядку денному понад 10 питань: кадрові зміни та майнові питання

Перед початком пленарного засідання голова обласної ради Віктор Федорченко подякував кожному воїну, який став на захист України, та жителям Сумщини за опір військовій агресії з боку росії. Згадав тих, хто віддав своє життя під час виконання бойових завдань, і запропонував вшанувати хвилиною мовчання всіх полеглих військових і мирних жителів, що загинули через вороже вторгнення російських військ в Україну.

Голова Сумської ОДА – керівник обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, який був присутнім на сесії, також подякував усім, хто з першого дня став на захист держави – військовим, волонтерам, працівникам комунальних закладів і тим керівникам, хто надавав свою техніку, трудові ресурси, фінанси, підвищуючи таким чином обороноздатність регіону.

Далі депутати перейшли до питань порядку денного. Першим було дострокове припинення повноважень та звільнення з посади першого заступника голови Сумської обласної ради Олександра Стрельченка, обраного до обласної ради від ПП «Опозиційна платформа – За життя». У таємному голосуванні взяли участь 39 депутатів. Результат волевиявлення обласних обранців зачитав голова лічильної комісії Микита Баня. Усі проголосували одноголосно.



Володимир Войтенко запропонував додати до порядку денного питання щодо дострокового припинення дії контракту, укладеного з генеральним директором СОКАП «Сумиоблагроліс» Олександром Будником, також обраного від ОП-ЗЖ. Депутати більшістю голосів це рішення погодили.

Також кадрова зміна відбулася і в керівництві постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, депутатської діяльності, регламенту, законності та правопорядку, зв’язків із громадськістю, інформаційної та регуляторної політики. Замість Миколи Ільченка (ОП-ЗЖ) комісію очолила Оксана Кужель («Слуга народу»).

Серед іншого обласні обранці підтримали звернення до Президента України, Ради національної безпеки та оборони України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо недопущення зміни місця розташування військового ліцею, який свого часу був створений Сумською обласною радою. Перед депутатами виступили батьки ліцеїстів. Також підтримали збереження закладу у своїх виступах Володимир Токар та Анатолій Єпіфанов. Вони наголошували, що це пам’ять, історія Сумщини. «Ліцей – сумський, діти навчаються в більшості з Сумщини, викладачі – сумські, тому заклад має залишитися тут!», - таким був вердикт депутатів.

Також обласні парламентарі підтримали низку майнових питань, проголосували за внесення змін до регламенту роботи Сумської обласної ради. Голова фракції «Слуга народу» Микита Баня зачитав заяву про засудження вторгнення російської федерації в Україну.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg