Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Військові повернули дівчинці з Тростянця вкрадений орками телефон
Військові повернули дівчинці з Тростянця вкрадений орками телефон Печать
Автор Админ   
18.04.2022 г.



Українські військові відібрали у мародера з російської армії крадений телефон та повернули гаджет дівчинці з Тростянця

Розвідники 93-ї бригади "Холодний Яр" упіймали в полон російського окупанта. У нього виявили телефон та павербанк зі стразами. Стало відомо, що полонений украв цей телефон в Україні, розвідники розшукали власницю та повернули його. 

Історію повернення телефону розповіли на сторінці фейсбук 93-ї бригади. "Холодноярці" працювали на східному напрямку, де взяли в полон механіка-водія з Кантемирівської дивізії русні. Під час затримання у полоненого знайшли червоний мобільний телефон, а також павербанк зі стразами. Окупант брехав, що це його речі, бо в телефоні стояла сім-карта російського оператора були дзвінки до Росії. Але у контактах були й українські номери, підписані "татусь" та "мамуля". «Холодноярці» почали зателефонували на ці номери та з'ясували, що гаджети належать 10-річній Іванці з Тростянця. Телефон у неї відібрали окупанти на блокпості. 

«Згадує мама Іванки Олена: «15 березня ми виїхали усією родиною евакуаційним коридором з Тростянця, на той час окупованого. Стояли у колоні, на своїй машині «шестірочці», були перелякані, бо за місто йшли бої. Коли стояли у евакуаційній колоні, підійшли військові рф та сказали віддати усі телефони. Я відповіла, що у нас вони усі розряджені. До цього ми повидаляли з телефонів усі месенджери, щоб не надавати ворогу будь-яку інформацію. Коли виїжджали з міста, на блокпосту російські військові ходили з картонною коробкою та відбирали телефони в усіх, хто їхав з міста, погрожуючи розстрілом. Вони кричали та залякували нас. Казали, нібито ми їх знімаємо. 

Пройшло приблизно три дні, на мій номер зателефонували хлопці і спитали: це ви мамочка? Я відповіла - так. Дмитро з 93-ї бригади розповів, що вони у полоненого російського військового знайшли телефон. Питали, чи ми живі. 

Я була така схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. І хоча мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно відправили його нам Новою поштою». 

Тепер Іванка вдячна холодноярцям за такий приємний сюрприз, і передає вітання 93 бригаді», - повідомили в 93 ОМБр.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg