Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow До Тростянця відновлять залізничне сполучення
До Тростянця відновлять залізничне сполучення Печать
Автор Админ   
31.03.2022 г.



Голова Сумської ОВА Д.Живицький повідомив, що незабаром Тростянець з’єднають залізничним сполученням з Харківською областю. 

«Учора, 30 березня, до нашого Тростянця приїжджали перша віце-прем’єрка, Міністр економіки України Юлія Свириденко, Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, їх заступники та радники. Дякую всім за цю позицію!

Уся делегація прибула до Тростянця із міста Харків потягом! Ділянка шляху безпечна і найближчим часом плануємо відновити залізничне сполучення», - написав Д.Живицький.

Урядовці оглянули залізничний вокзал, зруйновану лікарню, пошкоджений центр міста та інші об'єкти інфраструктури, які потрібно відновлювати.

«Ми розуміємо, що у нас війна, але нам необхідно відновлювати життєдіяльність на звільнених територіях, запускати в роботу державні та комунальні підприємства.

Працюємо й далі над розмінуванням звільнених територій, в тому числі й залізниці. Наразі працюють сапери на ділянці Тростянець − Боромля − Суми, а потім відпрацюють ділянку Суми − Білопілля. І коли ми переконаємося в безпечності залізничного сполучення, тоді ми його запустимо для доставки товарів, гуманітарної допомоги та пасажирського сполучення», - підкреслив очільник області. 

На фото бійці 93 бригади, яка визволяла Тростянець від окупантів
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg