Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як Київстар відновлював зв'язок в Охтирці
Як Київстар відновлював зв'язок в Охтирці Печать
Автор Админ   
14.03.2022 г.



У тих, хто тримає зв'язок, свій фронт. Розповідь, як співробітники Київстару рятували мобільну мережу в Охтирці. 

Далі пряма мова І.Леличенко  (Київстар) 

11 березня, вечір – місто без зв'язку. Системи моніторингу "втратили" всі базові станції. Начальник сектору по Сумській області підтвердив, що снаряди влучили у вузол зв'язку. Всі спеціалісти в Сумах задіяні на ліквідації інших аварій. Врятувати зв'язок в Охтирці зголошуються співробітники Полтавського сектору.

«Озброївшись» болгарками, зварювальними апаратами, оптичними патч-кодами вони виїздять з Полтави на Суми – це 100 кілометрів по бездоріжжю, через зону бойових дій. В Охтирці зранку обіцяють "зелений коридор", отже є "пауза" між обстрілами, коли можна швидко все полагодити. На під'їзді до Охтирки наші інженери дізнаються, що «зеленого коридору» не буде. Вибір – або повернути назад, або залишитись і діяти на власний ризик. Обирають діяти. Місто потерпає від обстрілів і зв'язок потрібен, як повітря.

Вузлова базова станція розгромлена. Треба вскривати залізні контейнери, демонтувати обладнання, перевозити його на іншу базову станцію, зробити кросування магістральної лінії з новим обладнанням і ще купу іншої роботи. Поки співробітники Київстару носяться між базовими станціями, починає гриміти. Під звуки канонади хлопці монтують обладнання на іншій базовій станції, підключають живлення і інтегрують обладнання в мережу.

На ранок 12 березня всі базові станції в місті переключені на новий вузол зв’язку і мобільні телефони абонентів починають "оживати". Завдяки швидким діям наших співробітників вдалося «підняти» 11 базових станцій, які забезпечують зв’язком міста Охтирка, Охтирський район, Тростянець. Хлопці успішно повернулися назад до Полтави, живі, неушкоджені та задоволені своїм результатом!!!

Ми пишаємось кожним містом і селом, які мужньо опираються російським загарбникам, і будемо робити все, щоб наші абоненти залишались на зв’язку. #СлаваУкраїні #Київстар

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg