Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сумщина отримає лише 5 кисневих станцій за рахунок держбюджету
Сумщина отримає лише 5 кисневих станцій за рахунок держбюджету Печать
Автор Админ   
11.02.2022 г.



У  4 лікарнях в Сумах та в Конотопській лікарні встановлять кисневі станції. Ще менше –по 3 отримаютьЧеркаська, Кіровоградська та Луганська області.

Українські лікарні отримають 225 нових кисневих станцій упродовж 2 місяців. 225 кисневих станцій, закуплені ДП «Медзакупівлі України» наприкінці минулого року, вже розпочали встановлювати в опорних закладах охорони здоров'я. З них 105 нових кисневих станцій буде доставлено до регіонів протягом лютого, решту – у березні.

В опорних закладах охорони здоров'я Сумщини буде встановлено 5 кисневих станцій:

– КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Сумської міської ради

- КНП «Клінічна лікарня №5» Сумської міської ради

– КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради

– КНП Конотопської міської ради «Конотопська центральна районна лікарня ім. академіка Михайла Давидова».

– КНП Сумської обласної ради «Сумська обласна клінічна лікарня».

Станції генерації кисню було придбано коштом держбюджету задля забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень. Попередньо в рамках цієї закупівлі було заплановано придбання 196 станцій, проте завдяки конкуренції на аукціоні вдалося заощадити кошти та додатково закупити ще 29 станцій.

«Ще влітку минулого року в українських лікарнях було лише близько 50 кисневих станцій. У разі пандемії ця цифра дуже далека від реальних потреб. Тому, менш ніж за півроку, МОЗ вдалося збільшити цю цифру майже у 8 разів. Вже до середини 2022 року в українських медзакладах працюватиме близько 400 кисневих станцій», – повідомив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський.

Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. У її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медустанова зможе контролювати кількість та якість кисню.

Нагадаємо, напередодні ще 118 кисневих станцій додатково було закуплено за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та монтується у лікарнях. Таким чином, до середини 2022 року в українських лікарнях функціонуватимуть близько 400 станцій автономної генерації кисню, повідомляє прес-служба МОЗ. 

Джерело: dancor.sumy.ua 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg