Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Охтирські шахісти змагалися на І обласному інтернет-чемпіонаті
Охтирські шахісти змагалися на І обласному інтернет-чемпіонаті Печать
Автор Админ   
26.01.2022 г.



15 січня охтирська шахова команда «Нафтовик» зіграла в першому Інтернет-турнірі Сумської області на платформі Lichess.

Кубок факультету технологічної і професійної освіти Глухівського НПУ ім. О. Довженка розігрувався між хлопцями та дівчатами 2004, 2005, 2006 років народження. У змаганнях взяли участь 18 спортсменів з Ямполя, Глухова, Охтирки. Також заявився 1 шахіст з Казахстану. Учасників вітав у конференції Zoom декан факультету Борис Грудинін.

У склад нашої команди увійшли 4 вихованця шахового клубу "Стратег": Заратуйко Анастасія, Єременко Єгор, Міхєєва Аліса, Поваляєв Ілля. У загальному заліку в топ-10 увійшов Єременко, а Міхєєва зайняла ІІІ місце серед дівчат. Чимало охтирчан – любителів старовинної інтелектуальної гри – реєструвалися на Lichess та грали на цьому порталі і раніше, але долучатися у групу та реєструватися на турнірі ¬вихованцям ШК «Стратег» довелося вперше.

При підбитті підсумків Охтирку відзначили за оперативну підготовку команди. Дали слово тренеру та бронзовій призерці. Охтирчани подякували за запрошення та загалом за організацію змагань. Нова форма поєдинків дозволяє спортсменам зустрічатися за шахівницею навіть під час карантину і набувати турнірного досвіду. Усі учасники оцінили високий рівень організації змагань, які коментувала діюча чемпіонка України з блискавичної гри Анастасія Кельбас.

Призери були відзначені грамотами та грошовими винагородами, а кращий гравець турніру забрав Кубок. Ось як розподілилися усі місця: В загальному заліку першим став Артем Ліпко (він і отримав Кубок факультету); ІІ – Дмитро Доннік; ІІІ – Сергій Сергійко. Серед дівчат: І місце – Марія Нижник; ІІ – Вікторія Сергійко; ІІІ – Аліса Міхєєва. 

16 січня члени шахового клубу «Стратег» залишилися після занять, щоб привітати команду з вдалим виступом. Рік тільки почався, а перша нагорода вже поповнила командну скарбничку.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg