Головна
«Золоті голоси» Чернеччини Печать
Автор ГородА   
18.01.2022 г.



Народний ансамбль народної пісні Чернеччинського сільського будинку культури дарує глядачам красу української пісні вже понад 35 років.

З перших кроків свого творчого шляху, а створено колектив у 1985 році, аматори зачаровують глядачів незабутнім колоритом народної пісні. Нині ансамбль яскравий, відомий та бажаний гість культурно–мистецьких заходів Чернеччинської громади.

Репертуар ансамблю різноманітний, постійно змінюється і відновлюється. Кожна пісня у виконанні колективу – маленька вистава з демонстрацією українського характеру і темпераменту.  Дванадцять талановитих виконавців сплітають свої голоси у чудовому ансамблі. Це обдаровані талантом люди. Якщо уявити, що ансамбль це своєрідна скринька зі скарбами, то можете не сумніватися – кожна з учасниць – яскрава перлина. Керівник ансамблю Валентина Симоненко фахівець з великим досвідом роботи, закохана в свою справу людина, працює з колективом з часу його створення. Колеги називають Валентину Іванівну «золотим голосом Охтирщини». ЇЇ голос і справді дивовижний. Дужий і широкий, урочистий і ніжний, світлий, як чисте джерело.

Чарівні мелодії і позитивну енергетику несе до колективу його незмінний акомпаніатор Володимир Попільнюх. 

Пісенний колектив не раз скоряв майстерністю виконання сцени району, області, ставав Лауреатом Всеукраїнських фестивалів.  

Нещодавно учасники колективу отримали дорогий для них подарунок – 

комплект нових сценічних костюмів, за який щиро дякують голові громади Роману Бублику та депутатському корпусу Чернеччинської сільської ради.

У колективу багато творчих задумів, серед яких і концерти у селах громади. Низький уклін цим людям за пронесену крізь роки вірну любов до народної пісні.