Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow Росія провела черговий незаконний призов у анексованому Криму
Росія провела черговий незаконний призов у анексованому Криму Печать
14.01.2022 г.



В котрий раз констатуємо, що російська влада не відмовляє собі у бажанні зайвий раз порушити міжнародне право на тимчасово окупованих територіях. Наприкінці 2021 року у Криму була проведена чергова (вже 14-та) призовна кампанія. Про цей факт було офіційно повідомлено з боку прокуратури АР Крим і м. Севастополя.

Вже 34 тисячі!

Таким чином, на сьогоднішній день констатуємо, що з періоду 2015-2021 загальна кількість призваних державою агресором військовослужбовців строкової служби в Криму становить майже 34 тис. Більше детально про ці обставини можна прочитати за посиланням https://novynarnia.com/category/v-okupatsiyi/krym/. Ресурс розповість про останні новини окупованого Криму, зокрема щодо незаконного осіннього призову.

Правова сторона

Слід зазначити, що призов цивільного населення Криму є незаконним та суперечить міжнародному праву. Дана діяльність з боку «керівництва» автономної республіки, анексованої Росією у 2015 році, є кричущим правопорушенням з боку держави-окупанта, яка дозволила собі примушення цивільного населення до служби в її армії, що забороняється Женевською конвенцією (стаття 51 Про захист цивільного населення) від 1949 року.

Офіційні правопорушники

Вже виявлені посадові особи, можливо та офіційно причетні до даного правопорушення. Десятьом військовим комісарам буде пред’явлена підозра у скоєнні військового злочину. Крім того, заочно будуть засуджені 2 військових комісари (Феодосії і Кіровського р-ну та Алушти і Сімферопольського р-ну), провина яких у порушенні законів міжнародного військового права є фактичною. Їм загрожує покарання у вигляді строку ув’язнення на 8-12 років.

Реакція уряду

Прокуратура вже з’ясувала обставини незаконного призову та відкрила справи щодо вказаних вище осіб. Метою даного процесу є притягнення до відповідальності усіх осіб, що мають відношення до призовної кампанії в тимчасово окупованому Криму.

Застосовуючи державні та міжнародні юридичні механізми, українська прокуратура бере за основу принцип неуникнення кримінальної відповідальності та обов’язковості покарання винних у неправомірному призові цивільного населення анексованої автономної республіки.

Офіційні дії

До процедури залучена громадська організація «Кримська правозахисна група», спільно з якою урядові органи вже направили 2 листи до Міжнародного кримінального суду. У повідомленнях вказані матеріали, що засвідчують причетність ряду офіційних осіб адміністрації окупованої АК Крим та військових комісарів, що так чи інакше причетні до здійснення чергової незаконної призовної кампанії щодо населення анексованого півострова.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg