Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Житель Охтирщини для товариша приховав докази умисного вбивства
Житель Охтирщини для товариша приховав докази умисного вбивства Печать
Автор Админ   
17.12.2021 г.



Житель Охтирського району отримав 2 роки умовно за зберігання та знищення речового доказу умисного вбивства 

14 грудня 2021 р. Охтирський міськрайонний суд засудив жителя району за незаконне зберігання зброї, з якої було здійснено умисне вбивство.

Про це Охтирський портал дізнався з рішення суду по справі 583/4409/21.

В судовому засіданні з’ясовано, що обвинувачений отримав зброю під час зустрічі в м. Охтирка зі своїм товаришем, обвинувальний акт щодо якого спрямовано до суду в іншому кримінальному провадженні. 

Товариш попросив приховати пістолет конструкції (системи) Токарєва «ТТ», зразка 1930/33 р.р. , з якого було скоєне умисне вбивство, що мало місце вночі напередодні зустрічі.

Обвинувачений в суді не заперечував, що знав про те, що пістолет «ТТ» зразка 1930/33 р.р. є вогнепальною зброєю та знаряддям скоєння умисного вбивства, що  цей пістолет є короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю, пострілом з якого було скоєне умисне вбивство.

 В цей же день, обвинувачений , отримавши вказаний пістолет, тримаючи його при собі, вивіз його за межі м. Охтирка та помістивши до пластикового контейнера, закопавши в землю на пустирі в районі розташування психіатричної лікарні в с. Кудряве Охтирського району Сумської області.

Таким чином, виконуючи прохання товариша, обвинувачений допоміг останньому в приховуванні речового доказу та слідів скоєння особливо тяжкого злочину. 

У вказаний спосіб обвинувачений зберігав зброю деякий час, а  після цього, восени 2017 року, з метою знищення пістолету як речового доказу, громадянин вилучив із зазначеного сховища прихований ним пістолет, розібрав його на 3 конструктивні частини та викинув їх кожну окремо на певній відстані одна від одної в воду русла річки Охтирка в районі с. Кудряве.

14.12.2021 р. до суду надійшла письмова між прокурором Охтирської окружної прокуратури та обвинуваченим., який повністю і беззаперечно визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень .

Судом враховано наявні пом`якшуючі покарання обставини: з`явлення із зізнанням, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg