Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Стадіон «Ювілейний» у Сумах за рішенням суду передано в управління АРМА
Стадіон «Ювілейний» у Сумах за рішенням суду передано в управління АРМА Печать
Автор Админ   
16.12.2021 г.



Зарічний райсуд м. Суми передав в управління Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами стадіон «Ювілейний».

14 грудня Зарічний райсуд м. Суми задовільнив клопотання обласної прокуратури та передав в управління Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами частку корпоративних прав АТ «Сумське НВО» та стадіон «Ювілейний».

Нагадуємо, Слідчим управлінням ГУНП в Сумській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, у якому повідомлено про підозру заступнику начальника Управління державної виконавчої служби ГТУ юстиції у Сумській області, зловживання повноваженнями якого завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний на підставі виконавчого провадження про стягнення заборгованості з АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» на користь стягувачів виніс постанову про накладення арешту на частку боржника, в тому числі стадіон «Ювілейний». 

Водночас, державний виконавець не залучив спеціаліста для проведення його оцінки, самостійно визначив вартість не за ринковими цінами, як це передбачено. 

Відтак 30 грудня 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю «Північ Агро Сервіс» придбало стадіон за 8 мільйонів 120 тисяч гривень, хоча його ринкова вартість 395 млн грн, відповідно 99,9% корпоративних прав частки в статутному капіталі підприємства – 392, 9 млн грн.

Такі дії заступника начальника Управління державної виконавчої служби завдали збитків на суму 385 млн грн, а на зазначене майно, яке є речовими доказами у кримінальному провадженні, Сумський апеляційний суд наклав арешт,  заборонивши його відчуження.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg