Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Чому охтирські депутати їздили до голови ОДА
Чому охтирські депутати їздили до голови ОДА Печать
Автор Админ   
07.12.2021 г.



7 грудня, на День місцевого самоврядування,  15 охтирських депутатів вирушили до Сумської ОДА. 

Народні обранці  вирішили порадитись з головою облдержадміністрації щодо ситуації в Охтирській міській раді. Що вимусило зробити цей крок? 

Відносини між опозиційною більшістю та міським головою загострились під час позачергової сесії, коли міський голова відмовився виносити на голосування запропоновані депутатами питання, а сесія перетворилась на балаган. 

Засідання бюджетної комісії ще більш ускладнило ситуацію. Прохання депутатів заслухати звіти заступників голови і розпорядників коштів не було почуте. 

Цитата від одного з членів комісії, І.Алєксєєва:

«На комісію не з'явився ЖОДНИЙ «провладний» депутат, ЖОДНИЙ заступник міського голови та керівник фінансового відділу. Натомість міський голова звинуватив депутатів, які ПРИЙШЛИ на комісію у зриві бюджетного процесу. Павло Петрович пригрозив зверненням до СБУ  з приводу того, що депутати, які ПРИЙШЛИ -зривають прийняття бюджету і сприяють російській агресії». 

Отже все це і стало підґрунтям до поїздки в Суми. 

Понад дві години голова облдержадміністрації слухав делегацію з Охтирки, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, які коментували висвітлювані  питання. 

Врешті-решт, представники сторон конфлікту вийшли з спільної наради і прокоментували журналістам, що готові до співпраці.

Що прокоментували для преси.



Федір Кіселар
(«За майбутнє»)

- Сьогодні єдине питання, яке потребує негайного вирішення – це бюджет.Робота по 1/12, як зазначив міський голова на сесії – це стрибок в прірву.

Депутати, за словами Ф.Кіселара, наполягатимуть на детальному розгляді бюджету 2022. 



Ігор Алєксєєв 
(ЄС)

- Вкрай необхідно заслухати виконання бюджету 2021 року і Програми економічного та соціального розвитку. Це виконання завдань Програми в освіті, медицині, ЖКГ. Щоб не повторювати помилки, треба знати, де саме ти помилився. 



Андрій Зінченко
(ОПЗЖ)

Ми вивчимо організацію роботи виконавчої гілки влади, як працюють управління, відділи. Це під час вивчення виконання бюджету 2021 і Програми економічного розвитку



Павло Кузьменко
(міський голова)

- Щоб вирішити питання з прийняттям бюджету на наступний рік, будемо з депутатами збиратися щодня. Бюджет дуже складний, тому що значна кількість працівників НГВУ переведена в Прилуки.

На думку Павла Кузьменка, не він винний в цій ситуації. За словами міського голови, 3000 працівників вже переведені в Полтаву, Київ і от в Прилуки. Не в його повноваженнях запобігти цьому. Він звертався письмово до голови ОДА ще 3 місяці тому, звертався також до народного депутата М.Задорожного, але питання вирішити не вдалось.

Працівники НГВУ практично залишаються в Охтирці, їх діти навчаються в охтирських школах, а податки отримуватиме бюджет іншого міста.

"Охтирський портал" Павло Кузьменко попросив зазначити, що в Суми приїхали лише представники 18 депутатів, які, на його думку, виступають проти нього. 

Виконуємо прохання очільника міста, а ще нагадуємо: в Охтирській міській раді 34 депутати та міський голова. Але ж за кожним депутатом виборці, чиї голоси необхідно почути.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg