Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Голова ОДА примирював депутатів та міського голову Охтирки
Голова ОДА примирював депутатів та міського голову Охтирки Печать
Автор Админ   
07.12.2021 г.



Голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ 7 грудня , на День місцевого самоврядування, посадив «за стіл перемовин» міського голову Охтирки Павла КУЗЬМЕНКА та 18 депутатів міської ради

У кожної зі сторін конфлікту була своя правда. Міський голова, зокрема, наголошує, що 18 депутатів протистоять йому вже протягом року. Депутати ж, у свою чергу, говорять про те, що ні очільник громади, ні хоч хтось із виконавчого апарату не з’явилися на засідання бюджетної комісії щодо обговорення бюджету на наступний рік, не надають документи про стан виконання бюджету на цей рік тощо.

Як повідомила прес-служба ОДА, понад дві години голова облдержадміністрації заслуховував усю делегацію з Охтирки, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, які коментували галузеві питання тощо.

Врешті-решт, сторони конфлікту вийшли із спільної наради зі своїми висновками і прокоментували журналістам, що готові до співпраці.

Зокрема, Павло Кузьменко наголосив, що для того, щоб вирішити питання з прийняттям бюджету на наступний рік, будуть з депутатами збиратися щодня.

Погодився з Охтирським міським головою й депутат міської ради Федір КІСЕЛАР, зазначивши, що сьогодні єдине питання, яке потребує негайного вирішення – це бюджет. І депутати чекають на якнайшвидшого запрошення для обговорення бюджетного процесу на наступний рік.

«Думаю, що після сьогоднішнього заходу сторони конфлікту знайдуть спільну мову, щоб вирішити господарські та інші питання, – наголосив голова Охтирської райдержадміністрації Леонід КЛИЗУБ. – Як депутатів, так і голову, обрали люди – жителі громади. Головною мотивацією до діалогу має бути соціально-економічний розвиток громади, розвиток освітньої, культурної, спортивної інших галузей, підготовка бюджету на наступний рік. Почубитися вони можуть хіба що в питаннях: хто кращий зробить тротуар, хто кращий пустить автобус тощо. А питання прийняття бюджету є важливим і має консолідувати сторони, а не роз’єднувати».

Підсумовуючи нараду, Дмитро Живицький наголосив, що орган виконавчої влади не має права впливати на діяльність органів місцевого самоврядування. Але допомогти сторонам консолідувати зусилля у напрямку розвитку Охтирської громади – це його обов’язок як голови облдержадміністрації.

«Вас усіх справді обрали люди. І суперечки зараз не додають вам авторитету в очах ваших виборців. Я прошу вас налагодити конструктивну співпрацю, спрямовану на розвиток Охтирської територіальної громади».

Крім того, голова облдержадміністрації зазначив, що фахівці облдержадміністрації з різних напрямків виїдуть в Охтирку на перевірку делегованих повноважень і нададуть консультативну допомогу, конкретні рекомендації – в питанні прийняття бюджету, інших фінансових питань, які залишаються невирішені в Охтирській міській раді.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg