Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Залишки охтирської промисловості нікому рятувати
Залишки охтирської промисловості нікому рятувати Печать
Автор Админ   
06.12.2021 г.



Нещодавно місцеві органи влади (районна і міська ради, громади) відмічали першу річницю роботи в новому скликанні. Судячи з усього, не все добре з результатами роботи за цей період. 

Так, зокрема, звернули на себе увагу кілька об'єктів промисловості. Кілька тижнів тому порізали на метал Чернеччинський тепличний комбінат. Не витримав підняття тарифів на енергоносії. Охтирський огірок і помідор програли конкуренцію колезі з більш південних країн.

Друге підприємство масштабніше. Бюджетоутворююче для Охтирки. Йдеться про "УКРНАФТУ". Процес "розлучення" двох найбільших власників – держави і олігарха Ігоря Коломойського підтвердив Президент Володимир Зеленський у своєму нещодавньому прес-марафоні.

Газова складова відійде державі, а нафтова (саме вона є переважно в наших краях) відійде до Коломойського, приєднається до його активу – Кременчуцького нафтопереробного заводу. Скоріше всього, це напряму вплине на сотні працівників нафтогазового комплексу Охтирщини. 

Чи включаться органи влади на захист людей, яких очікують скорочення? Навряд чи. І на місцевому рівні, і на обласному, і на державному – ігноруються проблеми промисловості та людей задіяних у виробничих процесах. Жителям Охтирки і її околиць лишається тільки спостерігати, як відходять в минуле значні промислові потужності нашого регіону.

Сергій Гавриленко, член НСЖУ


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg