Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow Життя політв'язня, сумчанина Володимира Дудки під загрозою
Життя політв'язня, сумчанина Володимира Дудки під загрозою Печать
Автор Админ   
06.12.2021 г.



Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що у незаконно засудженого Росією громадянина України Володимира Дудки суттєво погіршився стан здоров'я в колонії.

«Лікування» не допомагає, а родичі можуть передати вкрай необхідні ліки тільки раз на кілька місяців. 

Людмила Денисова зазначила, що Володимир Дудка місяць перебуває у медичній частині колонії, але позитивного результату «лікування» не дає.

Як омбудсмен, Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою «невідкладно вжити заходів для дотримання прав громадянина України – надати належну медичну допомогу».

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини закликала міжнародне співтовариство «посилити моніторинг дотримання прав українських громадян, які досі перебувають у неволі країни-окупанта», та застосувати важелі тиску для звільнення всіх політв'язнів.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року в окупованому Севастополі співробітники ФСБ РФ затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усім було висунуто «звинувачення» нібито у підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

Контрольований окупантами так званий «Севастопольський міськсуд» засудив Дудку та Бессарабова до 14 років в'язниці та призначив штраф у межах 300 тис. руб. Володимир Дудка, фігурант «справи українських диверсантів», перебуває у виправній колонії №11 м. Ставрополь (РФ) із січня 2020 року. За інформацією сина Володимира Дудки, здоров'я батька погіршується, його постійно мучать високий тиск, біль у шлунку та паху, головний біль.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg