Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Життя політв'язня, сумчанина Володимира Дудки під загрозою
Життя політв'язня, сумчанина Володимира Дудки під загрозою Печать
Автор Админ   
06.12.2021 г.



Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що у незаконно засудженого Росією громадянина України Володимира Дудки суттєво погіршився стан здоров'я в колонії.

«Лікування» не допомагає, а родичі можуть передати вкрай необхідні ліки тільки раз на кілька місяців. 

Людмила Денисова зазначила, що Володимир Дудка місяць перебуває у медичній частині колонії, але позитивного результату «лікування» не дає.

Як омбудсмен, Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою «невідкладно вжити заходів для дотримання прав громадянина України – надати належну медичну допомогу».

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини закликала міжнародне співтовариство «посилити моніторинг дотримання прав українських громадян, які досі перебувають у неволі країни-окупанта», та застосувати важелі тиску для звільнення всіх політв'язнів.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року в окупованому Севастополі співробітники ФСБ РФ затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усім було висунуто «звинувачення» нібито у підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

Контрольований окупантами так званий «Севастопольський міськсуд» засудив Дудку та Бессарабова до 14 років в'язниці та призначив штраф у межах 300 тис. руб. Володимир Дудка, фігурант «справи українських диверсантів», перебуває у виправній колонії №11 м. Ставрополь (РФ) із січня 2020 року. За інформацією сина Володимира Дудки, здоров'я батька погіршується, його постійно мучать високий тиск, біль у шлунку та паху, головний біль.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg