Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Перша річниця охтирського міського голови
Перша річниця охтирського міського голови Печать
Автор Админ   
24.11.2021 г.



Сьогодні, 24 листопада, ровно рік, як Павло Кузьменко приступив до важкої роботи міського голови. В цей день міський голова вирішив зустрітися з представниками квартальних комітетів та обговорити з ними кілька важливих для життя громади питань.

Не обійшлось без сюрпризів. В залі «Кнєжі», де зібрались квартальні, на цей же час було призначене зібрання представників ОСББ. Після спорів «чиє зібрання» між міським головою та Т.Ю. Макаровою (депутат міської ради, член правління ОСББ) вирішили послухати міського голову, а потім звітували б ОСББ. Та як завжди, сталося не так, як гадалося. На зібрання з’явився нардеп М.Задорожній. Як сказав депутат, він дізнався про захід за півгодини до початку, але вирішив відвідати Охтирку. Як це йому вдалось за півгодини? Мабуть вже є космольоти, чи він вже живе на окрузі. 

Нардеп висвітлив свій погляд на фінансування ремонтів багатоквартирних будинків в плані співфінансування, а саме, що дієвою може бути схема 30 (ОСББ) :70 (бюджет). Також М.Задорожній розказав, що не забув і працює над питанням об’їзної. Вже погоджують питання виділення землі на території Чернеччинської громади. Нова об’ізна має пройти так, щоб з харківської траси виїзжати мимо дамби, а далі через поле (подалі від забудови)  в напрямку  старої  об’їзної. Питання з НГВУ щодо передачі дороги ще не погоджене. 



Депутат поспішав на іншу зустріч, попрощався з присутніми, а в залі продовжили обговорення фінансування квартальних комітетів. П.Кузьменко наголосив, що приватний сектор мають фінансувати однаково з багатоквартирними будинками, і до нього для приватного сектору ніхто нічого не робив. Виникла жвава дискусія між присутніми головами ОСББ, екс-мером І.Алєксєєвим, квартальними. Дійшли згоди, що фінансування має бути для всіх. От тільки слушне зауваження зробив депутат Ф.Кісєлар: бюджет буде набагато менше, НГВУ змінює юридичну реєстрацію і Охтирка втратить значну суму надходжень. 

Дуже болюче питання міському голові поставили жительки Староіванівського старостату: відсутність транспортного сполучення, люди отримують пошту і пенсію з тижневими затримками, мобільний зв’язок жахливий, старости немає вже 2 місяці. Міський голова запропонував дати йому тиждень, а потім зустрітися ще раз вже з цього питання. 

Сенсацією стало, що міський голова визнав свої помилки в деяких призначеннях і навіть вибачився перед депутатом Кісєларом, що не прислуховувався до певних порад. Мова йшла про призначення старости та закупівлю сміттєвих баків для приватного сектору.

Далі обговорювали питання вивезення сміття. Міський голова вимушений був залишити зібрання, а хто залишився в залі, спілкувались з директором ДП Верп Г.В. Зюзею.

Захід проходив більше трьох годин, все розказати неможливо. Хтось знімав відео, отже бажаючі зможуть переглянути все. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg