Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Міськрада отримала результати аналізів води в річці Охтирка
Міськрада отримала результати аналізів води в річці Охтирка Печать
Автор Админ   
22.11.2021 г.



Інспекція з благоустрою повідомила про результати комісійного обстеження р.Охтирка

На виконання розпорядження міського голови від 10.11.2021 № 285- ОД «Про створення спільної робочої комісії» було проведено комісійне, спільно з представниками Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області,   обстеження  русла річки Охтирка, струмків та їх прибережних захисних смуг.

При проведенні обстеження було виявлено велику кількість захаращених ділянок, повалених дерев і в тому числі 6 самовільно обладнаних заторів (дамб), про що складено акт, додатком до якого є карта річки Охтирки з відміченими місцями недоліків та фото.

Отримано відповідь з державної екологічної інспекції у Сумській області про результати аналізів води в річці Охтирка. Висновок дослідження: збільшення вмісту хімічного споживання кисню – інтегрований показник забруднення органічними речовинами, може бути наслідком процесів, які відбуваються в річці  (висока температура в літній період), так і зовнішньому впливу (потрапляння неочищених стічних вод з приватного сектору, наявність в прибережній смузі побутового сміття тощо).

Для подальшого реагування та вжиття відповідних заходів буде залучено державну екологічну інспекцію у Сумській області.Також  планується, в тому числі і за участі громадськості,  провести роботи по очищенню русла.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg