Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Депутати прийняли Охтирську ТЕЦ до комунальної власності громади
Депутати прийняли Охтирську ТЕЦ до комунальної власності громади Печать
Автор Админ   
09.11.2021 г.



9 листопада відбулось засідання 18 сесії Охтирської міської ради, на якому ТЕЦ прийняли до комунальної власності громади, а депутати опозиції спробували зменшити зарплату міського голови.

Засідання проходило в режимі відеоконференції, але 18 депутатів з опозиції вирішили всупереч розпорядженню міського голови працювати в залі міськради. 

На сесії мали розглянути 3 питання: внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку, внесення змін до бюджету та прийняти до комунальної власності ТЕЦ. Але за відсутності необхідної більшості голосів у міського голови, до порядку денного внесли питання щодо зміни умов оплати міського голови. 

Опозиція запропонувала зменшити до мінімуму надбавки та премію очільнику міста. Замість 50 % надбавки та 40 % премії від окладу запропонували залишити по 10 %. 

За словами Павла Кузьменка, замість 25 тис. грн. на місяць він отримає всього 15 тис. грн., але ж він прийшов працювати не заради грошей і таких змін не боїться.

Та результати голосування виявились на користь міського голови. «Утримався» від депутата О.В. Анацького (ОПЗЖ) дозволило міському голові залишитись з більшою зарплатою.

По питанням змін до бюджету особливо неприємних для влади «сюрпризів» не було.  Депутати затвердили прийняття коштів від обласної ради в сумі 408 тис. грн. та направлення їх на видатки управління соціального захисту населення. Кошти в сумі 520 тис. грн. від Чернеччинської громади направлять на видатки ЦРЛ та обладнання гінекологічного відділення.

КП «Благоустрій» отримає 1 млн. грн. на погашення боргів з заробітної плати за рахунок зменшення видатків на благоустрій міста. Чи врятує це від банкротства комунальне підприємство невідомо, особливо в умовах дефіциту бюджету ( кілька великих платників податків вирішили змінити місце реєстрації в Охтирці на інше). 

33 депутата з 35 підтримали безоплатне прийняття цілісного майнового комплексу колишнього структурного підрозділу Державної акціонерної енергопостачальної  компанії  «Сумиобленерго» підприємства Охтирські теплові мережі (Охтирська ТЕЦ) до комунальної власності Охтирської міської територіальної громади. Різними виявились погляди депутатів на питання, хто має проводити прийом майна і підписувати акти. Але більшість має надію, що це рішення дозволить громаді в подальшому проводити роботи з модернізації тепломереж та принаймні не збільшувати тариф на тепло.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg