Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як невакцинованих відсторонятимуть від роботи з 8 листопада: пояснення Міністра охорони здоров'я
Як невакцинованих відсторонятимуть від роботи з 8 листопада: пояснення Міністра охорони здоров'я Печать
Автор Админ   
08.11.2021 г.



З 8 листопада в Україні відсторонятимуть від роботи без збереження зарплати чиновників та працівників освітніх установ, які відмовляються вакцинуватися.

Винятки - якщо вже є перша доза щеплення, протипоказання або людина нещодавно перехворіла на COVID-19. Щоб усунути невакцинованих від роботи, керівник підприємства чи установи має підписати внутрішній наказ.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"У мене була велика дискусія минулого тижня з представниками профспілок і розмовляла з ними відверто. Є кілька варіантів. Профспілки хочуть права на роботу. А я кажу, що хочу забезпечити право на життя. Сьогодні госпіталізують до лікарень, реанімації невакцинованих людей. В Україні є необхідна кількість вакцин для того, щоб вакцинувати всіх, хто цього потребує, і захистити життя кожної людини. Тому ключове і основне завдання мене як міністра охорони здоров'я - зберегти ваші життя", - сказав він.

Також Ляшко пояснив, як невакцинованих відсторонятимуть від роботи з 8 листопада.

"Для цього керівник, директор освітньої установи робить внутрішній наказ, яким усуваються на період карантину люди, які не мають, принаймні, одного щеплення проти коронавірусної хвороби. Це все в рамках чинного законодавства", - додав він. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg