Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Представники Омбудсмена побували в Охтирському будинку-інтернаті
Представники Омбудсмена побували в Охтирському будинку-інтернаті Печать
Автор Админ   
05.11.2021 г.



Представники Омбудсмена побували в Охтирському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів 

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Сумській області Дмитро Бойченко та громадський монітор Оксана Корсун здійснили моніторинговий візит в рамках реалізації національного превентивного механізму до Комунальної установи Сумської обласної ради «Охтирський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів».

На день проведення моніторингового візиту у закладі перебувало 105 осіб, 40 з яких особи з інвалідністю. Усі підопічні закладу – дієздатні.



Кімнати розраховані на одночасне проживання чотирьох, трьох або однієї особи, при цьому дотримуються вимоги щодо норми житлової площі. Підопічні в повному обсязі забезпечені приліжковими тумбами, шафами та столами.

Персоналом здійснюється контроль щодо вчасного коригування індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, забезпечення підопічних необхідними технічними засобами реабілітації та проведення необхідних реабілітаційних заходів. Належним чином організовано проведення трудової терапії, складено окремі списки підопічних, призначено інструктора з трудової терапії, заведено журнал, де кожного дня фіксується фактична кількість осіб, які проходили такий вид реабілітації.

За результатами моніторингового візиту буде складено звіт, який  буде направлено до об’єкту моніторингу та до Сумської обласної ради.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg