Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Мобільні групи перевіряють дотримання карантинних обмежень
Мобільні групи перевіряють дотримання карантинних обмежень Печать
Автор Админ   
03.11.2021 г.



Охтирські поліцейські продовжують контроль за дотриманням карантинних обмежень

З 23 жовтня, коли на території Сумської області було встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19, співробітники Охтирського районного відділу поліції перевірили 53 об’єкти господарювання. За результатами перевірок було складено 9 протоколів та 16 постанов на порушників карантинного законодавства.

Як інформує Охтирський відділ поліції, кожного дня на території обслуговування Охтирського РВП  працюють  мобільні групи поліцейських, які перевіряли роботу громадського транспорту, торгових та розважальних закладів, спортивних залів, об’єктів культури, громадського харчування, готелів, продовольчих та непродовольчих ринків тощо.

Насамперед правоохоронці, спільно з представниками Держпродспоживслужби та санітарними лікарями, проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу, проте, у разі виявлення суттєвих порушень, на правопорушників складали адміністративні матеріали.

За цей період співробітниками поліції Охтирщини було складено 9 адміністративних протоколів за ознаками ч. 1 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення та 16 постанов за ознаками ч. 2 цієї ж статті.

Також працівники Охтирського районного відділу поліції, Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб перевіряють достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян. Перевірку проводять у місцях масового скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків.

За виготовлення і збут підробленої медичної документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу у 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене покарання – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Правоохоронці вкотре наголошують на необхідності дотримання правил карантину та чинного законодавства, й закликають громадян з повагою і порозумінням віднестися до діючих протиепідемічних заходів.

 

 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg