Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Коли буде тепло в оселі?
Коли буде тепло в оселі? Печать
Автор Админ   
18.10.2021 г.



Нарадами хату не зігрієш. Ціле літо охтирчани питали владу і одне одного: чи буде тепло у квартирах взимку і чи запустять ТЕЦ?

Міський голова на те все розповідав про наради як не в Сумах, так у Києві і про обіцянки отримати ТЕЦ з державної у комунальну власність. Час ішов, але нічого не змінювалося. І ось настала осінь, надворі і в приміщеннях температура різко пішла вниз. У садочках, школах, квартирах – холодно. При цьому жодної зрозумілої відповіді на питання: коли увімкнуть тепло? – з владних кабінетів не чути. Очевидно, у тих кабінетах сподіваються, що якось воно та буде: мороз не вдарить, люди не збунтуються, увімкнуть обігрівачі і далі любитимуть своїх обранців.

Між тим, станом на 11 жовтня утворилася надзвичайна ситуація спричинена відсутністю газопостачання у бюджетних закладах області. 

«Сьогодні під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було розглянуто питання стосовно загрози виникнення надзвичайної ситуації, що склалася у закладах регіону через відсутність укладених договорів на газопостачання», - повідомляє нам Лебединська міська рада. Охтирська при цьому вирішила промовчати. 

«У повідомленнях закладів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту Сумської області йдеться про те, що через електронну систему закупівель «Прозорро» були оголошені тендерні процедури по закупівлі природного газу, жодна з якої не відбулася у зв’язку з відсутністю пропозицій учасників через неврегульовану вартість газу. Відсутність опалення у закладах порушує санітарні вимоги щодо температурного режиму, складає загрозу здоров’ю людей, особливо в умовах пандемії коронавірусної хвороби «Covid-19» та може призвести до матеріальних збитків і пошкодження системи опалення.

У результаті роботи Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відсутність укладених договорів на газопостачання було визнано надзвичайною ситуацією регіонального рівня у Сумській області», - дізнаємося з повідомлення Лебединської міської ради. В цей час наші воліють повідомляти громаді про дитячі перемоги у танцях, співах і спорті, але зовсім не про те, що ці діти не можуть нагрітися ні вдома, ні в школах.

Між тим область пропонує запровадити канікули у закладах середньої освіти з 18 жовтня, бо COVID, але теж не згадує про холодні стіни. Але у цьому сезоні дітей і дорослих косить не тільки COVID. Люди хворіють на різні форми застуд.

«Коли буде тепло в оселі??? В квартирі +10‘», - волає людина у соціальній мережі. І у відповідь – посипалося… про народну активність у віртуальному просторі і про пасивність у реалі писалося тут не раз і не двічі. 

«Кузьменко, коли включать тепло у садочках, лікарні і школах?» - питають люди порожнечу, при цьому реальна людина на одній з нарад називає себе мером за сумісництвом. Я,  – говорить, - лікар, а мер за сумісництвом. То про що питаємо і в кого? Чи є у цьому домі хтось дорослий, здатний взяти на себе відповідальність за стан речей? Це і про місто, і про країну теж.

Жвава Бабка степова

Літо красне проспівала,

І незчулась, як настала

Холоднеча зимова.

Це про нас і з вами. Про рівень компетентності і відповідальність керівного складу на всіх рівнях. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg