Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Громадська рада воювала за дороги та знову повернулася до маршруток
Громадська рада воювала за дороги та знову повернулася до маршруток Печать
Автор Админ   
11.10.2021 г.



27 вересня відбулося чергове засідання громадської ради при виконкомі Охтирської міськради. Одним з головних питань розглянули стан доріг.

 З доповіддю виступив заступник мера Олександр Масло. Ось про що він доповів.

Масло О.П.:

– Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради були проведені роботи з поточного ямкового ремонту обладнанням УЯР-01 по вул. Київська, вул. Широка, вул. Незалежності, вул. Пушкіна, вул. Лєбєдєва, пл. Соборна, вул. Петропавлівська, вул. Левченка, вул. Снайпера, вул. Заозерна, вул. Армійська, вул. Перемоги, пров. Гастелло, вул. Шевченка, пров. Штагера, пров. Лісний, вул. Сумська, вул. Грабовського, пров. Кириківський, вул. Революції, вул. Індустріальна, вул. Слобідська, вул. Береста, вул. Залізнична, пров. Грушевського, вул. В. Зарічна, вул. Р.Рапія, вул. Ракетників.

Згідно договорів укладених без використання електронної системи закупівель послуги з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі міста Охтирка надавались КП «Благоустрій» - 1604 м2 вартістю 531 тис. грн та ТОВ «АМК РЕМ БУД» - 446 м2 вартістю 205,5 тис. грн.. 

Згідно проведеного аукціону в системі електронних закупівель Prozorro послуги з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі міста Охтирка надавались ТОВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 1», площею виконаних робіт 1800 м2 та вартістю 419 тис. грн..

Також за результатами проведеного аукціону в системі електронних закупівель Prozorro виконані роботи з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі по вул. Снайпера та пров. Кириківський. Загальна площа виконаних робіт становить 1400 м2. Вартість виконаних робіт становить 792,649 тис. грн. Роботи виконувались філією «Климентівська ДЕД» ДП «Сумський облавтодор».

Станом на 27 вересня залишок коштів на виконання робіт з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі складає близько 600 тис. грн. Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради проводить осінньо-зимове обстеження вулично-дорожньої мережі. За результатами даного обстеження буде визначено об’єм необхідних робіт станом на жовтень 2021 року та оголошено спрощену закупівлю в системі електронних закупівель Prozorro.

***

Втім громадських активістів доповідь заступника не задовольнила. Бо люди бачать стан доріг не у цифрах, а у ямах. Порушувалося питання не прогрейдерованих вулиць. Найгострішим критиком влади був член ГР Володимир Моісеєнко.

Олександр Масло, просив вгамувати емоції та навести конкретні приклади неякісно виконаних робіт по тих вулицях, які були ним озвучені і відразу усувати недоліки, якщо такі є. Стосовно грейдерування, проблема на думку Масла полягає у тому, що не усі мешканці задоволені, коли поруч з їхньою оселею проходить грейдер. Якщо жителі домовилися між собою, проблем не буває. Грейдер виділяється швидко.

Серед інших питань ГР – наступні.

Стан виконання проектів бюджету участі за 2020 рік –  з інформацією виступив начальник управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Сергій Бондаренко.

Звіт начальника відділу охорони здоров’я при виконавчому комітеті Охтирської міської ради Олени Ланіної про кошти, які були виділені для ремонту колишнього полового відділення та стан приміщення на сьогодні. 

Також було запропоновано представнику перевізників вивчити питання щодо запровадження проїзних на маршрутне таксі. Для тих охтирчан, які постійно користуються даними послугами, підвищення цін на проїзд дуже вдарило по кишені. Для такої категорії населення проїзний, що за ціною у сумі дешевший аніж щоденні квитки, може суттєво пом’якшити болісне подорожчання. А перевізник отримає обігові кошти наперед, що при раціональному використанні також принесе йому певну вигоду.

Андрій Міхєєв


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg