Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка утримує сумне лідерство за інтенсивністю захворюваності на коронавірус
Охтирка утримує сумне лідерство за інтенсивністю захворюваності на коронавірус Печать
Автор Админ   
09.10.2021 г.



Про це говорили під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 8 жовтня

Як повідомив головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, епідситуація в області щодо поширення коронавірусу продовжує ускладнюватись. Наразі щотижня реєструється більше 2 тисяч нових випадків, при цьому відмічається щоденне зростання захворюваності. І на сьогодні рівень захворюваності перевищує загальнодержавний. Охтирка уже не перший тиждень утримує сумне лідерство за інтенсивністю епідпроцесу. Там ситуація вимагає невідкладних дій щодо збільшення обсягів досліджень та швидкого виявлення хворих і контактних для повернення контролю над ситуацією.

«Суттєве значення для оцінки рівня захворюваності є охоплення тестуванням. Кількість направлених в заклади охорони здоров’я зразків для проведення ПЛР досліджень у порівнянні з минулим тижнем зростає. За останній тиждень метотодом ПЛР обстежено більше 5,5 тис. осіб. Проте, на жаль, у двох територіальних громадах − Комишанській та Зноб-Новгородській не було обстежено жодної особи. У 22 громадах за 7 днів було проведено менше 10 обстежень. Спад тестування відбувається у вихідні дні. Наприклад, у неділю нам направили до центру лабораторних досліджень лише 15 зразків,− розповів Володимир Збаражський. − Знижуються і темпи вакцинації в області. Турбує і низький рівень вакцинації серед людей у віці 60+, у яких перебіг хвороби зазвичай є тяжким».

За його словами, щоб Сумщина не потрапила в червону зону, необхідно збільшити кількість тестування, вакцинації та поширення карантинних заходів.

«У вихідні дні мають бути організовані відбори зразків на тестування, проведення тестування швидкими тестами. Адже люди хворіють і у вихідний день. Ми маємо максимально швидко виявляти людей із СOVID-19 і не допускати поширення інфекції, − наголосив Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. − Я підкреслюю: вихідні дні − це не причина знижувати темпи вакцинації та проведення тестування на СOVID-19».

За даними Охтирського районного відділу ДУ “Сумський обласний лабораторний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” станом ранок на 09 жовтня  +43 нових лабораторно підтверджених випадки інфікування на COVID-19  по Охтирській міській територіальній громаді з урахуванням Староіванівського старостинського округу. Нагадаємо, з початку епідемії по місту Охтирка встановлено 4163 випадки захворювання, 3593 особи одужали, 48 хворих померли. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg