Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка: 6 смертей за вихідні і 92 людини на кисневій підтримці
Охтирка: 6 смертей за вихідні і 92 людини на кисневій підтримці Печать
Автор Админ   
04.10.2021 г.



Охтирка виявилась не готовою до погіршення ситуації з захворюваністю на коронавірус. 

Про ситуацію з захворюваністю на коронавірус, вакцинацією та антивакцинаторах говорили сьогодні , 4 жовтня, на апаратній нараді при міському голові.

Міський голова озвучив, що за ці вихідні в Охтирці померли 6 осіб. За минулий рік було 28 померлих, а за ці 2 дні – 6 людей.

92 людини знаходяться на кисневій підтримці. За словами міського голови наявна киснева станція розрахована на 20 чоловік. Кузьменко подякував депутатам, що виділили 800 тис. на придбання кріоциліндру, який дозволить зберігати до 500 балонів кисню. Та придбати без тендеру таке обладнання неможливо, а це час, якого у хворих немає. Проситимуть роз'яснень в ОДА.

Чому питання кисню постало тільки тепер- незрозуміло. Вже більше року триває боротьба з коронавірусом. Що робить відділ охорони здоров’я? Планує? Рекомендує?

Ще в 2020 ЦРЛ отримала 15 кисневих концентраторів від ОДА. 22 концентратори подарував нардеп М.Задорожній, кілька штук придбала безпосередньо лікарня,  і більше питання забезпечення киснем ніхто не підіймав.  Охтирську ЦРЛ тоді підтримали Чернеччинська ОТГ, ЗАТ САД, В.І. Зубко, ПСП Хухрянське. На сьогодні міський голова Кузьменко не може знайти спонсорів для придбання кріоциліндру.

До речі, міський голова  доволі недавно змінив своє відношення до коронавірусу і вакцинації. Він ще на початку літа закликав лікуватись гарним настроєм, а в місті влаштовували розважальні локації.

Сьогоді ситуація вкрай важка. Але попри цю складність, навіть лікарі не бажають щепитись. Вони щодня спілкуються з хворими на коронавірус, а після роботи заходять в магазини, інші публічні місця, наражаючи інших на небезпеку. Через захворюваність нещепленого персоналу якийсь час не працювало гінекологічне відділення. Така ситуація можлива і з іншими.

Павло Кузьменко також озвучив не вельми втішні цифри по вакцинації.  

В Центрі первинної медико-санітарної допомоги з  82 працівників щеплено 54

В музичній школі з 55 -17, в УСЗН щеплено 40 осіб, в Кнежі – 3, в Охтирській публічній бібліотеці щеплено  9 з 24 працівників, в краєзнавчому музеї -3, в Терцентрі 29 з 45.

Краща ситуація в школах. А от щодо директора спортшколи Душкова В.О. міський голова надав начальнику відділу освіти доручення отримати пояснення, чому  Душков розповсюджує фейкову інформацію про вакцинацію. Про лікування гарним настроєм міському голові питання ніхто не задав.

Примітка. На засіданні комісії ТЕБ та НС сьогодні озвучили таке: У вкрай тяжкому стані знаходиться 19 осіб, на апараті штучної вентиляції легень перебуває 2 хворих, «на кисні» – 64. За вихідні померло 6 хворих.  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg