Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Діджиталізація тут і зараз
Діджиталізація тут і зараз Печать
Автор Админ   
27.09.2021 г.



15 вересня під час засідання Кабінету міністрів України було внесено зміни до деяких постанов.

«Мова йде про забезпечення права на дистанційну форму навчання щодо підготовки водіїв за допомогою єдиної інформаційної системи МВС. Та щодо можливості отримання через електронний кабінет водія посвідчення водія з використанням засобів поштового зв’язку», – зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Найближчим часом, здійснивши обмін або заміну посвідчення водія онлайн, громадяни за бажанням зможуть отримати його за допомогою національного оператора поштового зв’язку або кур’єром. Послуга буде реалізована за допомогою Електронного кабінету водія та застосунку Дія. Такі нововведення мінімізують контакти з іншими людьми і тому є найбезпечнішим способом отримання документів в період пандемії, а також значно заощадять час витрачений на відвідування сервісних центрів МВС. Проєкт реалізується у співробітництві з Міністерством цифрової трансформації та ДП “Інфотех”.

Також з’явиться можливість здійснювати теоретичну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв онлайн. Акредитований заклад, що планує навчати дистанційно, під час реєстрації списку навчальної групи в Єдиному державному реєстрі МВС, має проінформувати про це територіальний сервісний центр МВС. Дистанційне навчання з теоретичної підготовки водіїв буде здійснюватися для груп у складі не більше 10 осіб. У разі тимчасового припинення дії сертифікату про акредитацію навчального закладу – онлайн-навчання призупиняється. Онлайн-навчання буде впроваджено протягом 6-ти місяців з дати набрання чинності постанови.

Зміни торкнулися і постанови, що регламентує вартість адміністративних послуг. Тепер ціна за послугу з реєстрації, перереєстрації для транспортних засобів усіх категорій становитиме єдину ціну – 200 грн, а послуга з відповідального зберігання номерних знаків – 9 грн за добу.

Сервісні центри МВС продовжують працювати над впровадженням інноваційних сервісів для забезпечення комфорту громадян під час отримання адміністративних послуг.

Спільно з Міністерством цифрової трансформації України запроваджено новий функціонал — шеринг документів. Відтепер відвідувачі сервісних центрів МВС під час замовлення та отримання адміністративних послуг можуть пред’явити електронний паспорт у застосунку Дія та поділитися цифровою копією документа.

Щоб відвідувачам поділитися копією е-паспорта, необхідно:

відкрити паспорт у застосунку Дія;

натиснути на нього та обрати штрих-код;

надати штрих-код або продиктувати 13-ти значний код, який розташований під штрих-кодом;

підтвердити запит для передачі даних.

Цифрова копія паспорта з е-підписом Дії передається до серверу МВС. Завдяки шерингу виконуються відразу дві функції: електронна ідентифікація особи та передача копій електронних документів адміністратору.

Переваги шерингу е-паспорта:

копія документа передається одразу до інформаційної системи МВС, тому працівнику сервісного центру не потрібно вручну вносити інформацію з наданих документів. Це скорочує час обслуговування та виключає внесення помилки;

документ передається лише після запиту адміністратора сервісного центру МВС та відповідного підтвердження з боку відвідувача;

копія документа, яка передається, містить мітку часу та інформацію про отримувача копії, кому й коли вона була надана;

копія документа вже підписана КЕПом Дії.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg