Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Винний у ДТП з травмованим мотоциклістом отримав умовний термін
Винний у ДТП з травмованим мотоциклістом отримав умовний термін Печать
Автор Админ   
24.09.2021 г.



Суд м.Охтирка розглянув справу про ДТП на вул.Батюка у серпні 2021

16 серпня в місті Охтирка по вулиці Батюка 25-річний водій автомобіля Фольксваген Гольф скоїв зіткнення з мотоциклом БМВ, під керуванням 43-річного чоловіка.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження. Каретою швидкої допомоги його госпіталізували до Охтирської ЦРЛ.

Суд встановив, що водій «Volkswagen golf 4» литовської реєстрації внаслідок злочинної самовпевненості, перед початком руху з обочини автодороги по вул.Батюка м.Охтирка Сумської області в районі кафе «Тет-А-Тет» та здійснення подальшого маневру розвороту вліво, не увімкнув завчасно світловий показник повороту вліво, що відповідає подальшому напрямку його руху, не переконався перед зміною напрямку руху, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, не надав при цьому дорогу мотоциклу «BMW», що рухався в попутному з ним напрямку по вул.Батюка , в результаті чого допустив зіткнення вказаних транспортних засобів та травмування водія мотоцикла.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Судпостановив

- водія авто  визнати винуватим у пред`явленому обвинуваченні за ч.2 ст.286 КК України та призначити йому за цим законом покарання у виді трьох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

- На підставі  ст. 75, ст.76 КК України звільнити  обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік.

- Стягнути з обвинуваченого в дохід держави 18877,10 грн. в рахунок відшкодування витрат за проведення експертиз .


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg