Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Страховка на авто в 2021 році
Страховка на авто в 2021 році Печать
13.09.2021 г.



Всіх автовласників, які користуються послугами ОСАЦВ, в цьому році чекають нововведення, які торкнуться, як цін на поліс і принцип розрахунку, так і торкнуться техогляду.

Зміни в тарифах

За новими правилами коефіцієнт розрахунку буде вище в залежності від віку, тяжкості порушень і їх кількості. Розглядаються, в такому рахунку, повторні, зареєстровані порушення. З цього випливає, що у злісних порушників, страховка онлайн вийде дорожче.

У поточному 21 році РСА був затверджений коефіцієнт, який збільшить ціну на поліс, в залежності від числа порушень за рік. Виглядає він так:

  • Коефіцієнт рівний 1, при числі порушень менше 4;
  • 1,86 такий коефіцієнт буде застосований до числа порушень від 5-9;
  • Коефіцієнт рівний 3, якщо порушень за рік понад 10.

Підрахунок порушень ведеться за попередній рік. А в результаті таких змін вартість страхування, для любителів порушувати правила, підніметься в два, а то і три рази.

Зміни в правилах техогляду

Починаючи з 22 серпня поточного року придбати страховку авто можна використовуючи стару діагностичну карту, тому що її термін дії продовжений на 6 місяців.

Техогляд тепер можна пройти тільки в сервісах, які пройшли реєстрацію в ГИБДД і РСА. Вся інформація і фото автомобіля будуть вноситься в базу РСА співробітниками ДІБДР. Варто відзначити, що можна перевірити поліс ОСАЦВ, на сайті РСА, за його номером.

Також будуть введені штрафи, які будуть призначені якщо у вас немає діагностичної карти, в силу вони вступають з березня 2022 року.


ОСАГО онлайн, що нового?

Ще одне нововведення пов'язане з можливістю оформлення ОСАЦВ онлайн, це запуск програми. Воно дозволяє заповнити заяву про виплати і компенсації онлайн і європротокол про ДТП в спрощеній формі. Крім того з ним просто завантажувати фото і відправляти координати події. Сама можливість страховки авто онлайн, вже досить давно увійшла в життя автовласників. Щоб точно знати чи правильно оформлений ваш поліс, варто провести перевірку поліса ОСАЦВ.

Інші зміни

Крім змін пов'язаних з правилами розрахунку і техоглядом, в список потрапили також:

  • Зниження вартості коефіцієнта залежно від того який за величиною населений пункт;
  • Підняття ціни на страховку для осіб молодше 22 років;
  • Рівень виплат зріс через підвищення цін на ремонтні роботи;
  • Введення нових бланків.

Як ми бачимо, був ряд нововведень, якісь з них вже діють, а які-то тільки почнуть. Ознайомитися з цінами, а також оформити страховку авто в Запоріжжі онлайн можна на сайті Файненс юа.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg