Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Медики констатують погіршення ситуації з коронавірусом
Медики констатують погіршення ситуації з коронавірусом Печать
Автор Админ   
10.09.2021 г.



Залежно від особливостей епідемічної ситуації, форма навчання може змінюватися 

Заступник начальника управління охорони здоров’я Сумської ОДА Галина Хомета наголосила, що з кожним днем ситуація щодо поширення коронавірусної інфекції в області погіршується, та закликали пришвидшити процес вакцинації.

«Лише за вчора ми виявили 113 нових випадків COVID-19. У лікарнях області  на ранок сьогодні знаходиться 190 осіб: 160 з підтвердженою коронавірусною інфекцією і 30 осіб із підозрою, – розповіла вона. – Тож необхідно  активізовувати вакцинальну кампанію, поки ще не пізно. Для того, щоб отримати нормальний колективний імунітет необхідно, щоб хоча б 70-80% населення були щеплені».

Заступник начальника управління охорони здоров’я наголосила, що вакцинація не запобігає інфікуванню коронавірусною інфекцією, але значною мірою полегшує перебіг захворювання і попереджає смертність від цього захворювання.

Нагадаємо, що з наступного тижня більшість шкіл та дитячих садочків області можуть бути закриті на карантин та перейти на віддалене навчання. Це буде зроблено у тих навчальних закладах, де мінімум 80% працівників не будуть щеплені хоча б першою дозою вакцини.

В Охтирці 9 вересня зафіксовано +18 нових лабораторно підтверджених випадки інфікування на COVID-19, тоді як в попередні дні було +1, +2 випадки. З початку епідемії вже 34 летальних випадки. 

Навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв:

1. «Зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності)

Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак варто пам’ятати про протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів та закладів освіти.

2. «Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності)

Відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог.

Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.

3. «Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності)

Відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно. 

Нагадаємо. Про закриття шкіл з понеділка повідомив голова ОДА Д.Живицький  7 вересня. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg