Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирські депутати дійшли згоди і розглянули земельні питання
Охтирські депутати дійшли згоди і розглянули земельні питання Печать
Автор Админ   
07.09.2021 г.



На сесії, що розпочалась зі скандалу, депутати нарешті домовились і розглянули земельні питання, яких за кілька сесій накопичилось більше півсотні.

7 вересня 2021 о 9 ранку розпочалась 16 сесія 8 скликання Охтирської міської ради. Міський голова привітав підприємців з святом, що відбулося напередодні, та вручив грамоти за плідну працю і внесок у розвиток міста. 

Далі слово надали голові Громадської ради при виконкомі Н. Біленко. Вона теж поздоровила підприємців і почала зачитувати звернення. От тут і почався скандал. 

Перше звернення стосувалось переобладнання пологового відділення старої лікарні під інфекційне. Його за словами пані Біленко надали медичний директор ЦРЛ та завідувач інфекційним відділенням. Депутати мають розібратися з ситуацією по освоєнню виділених коштів і найскоріше припинити існування, як сказала пані Біленко, «Асвєнциму». 

Комізм ситуації в тому, що міський голова Кузьменко головним дорученням директору ЦРЛ Збаражському назвав саме налагодження роботи інфекційного відділення. Ініціатива депутатів створення комісії, щоб розібратись з ситуацією в ЦРЛ, була заветована міським головою.

Друге звернення стосувалось депутатських коштів. Пані Біленко сказала, що депутати використовують їх задля свого піару, і як приклад навела звернення А.Броварника щодо виділення 180 тис. грн. на ремонт бібліотеки Староіванівського старостату. На думку голови Громадської ради, треба думати про дороги, а «іскуство перєнести в город». Третє звернення було про Стратегічний план міста, четверте – про введення голови Громадської ради в склад виконкому

Тон пані Біленко та необізнаність щодо прийнятих рішень визвала дуже жваве обговорення. Були пояснення депутатів, виступ директорки Староіванівського клубу Оксани Тихої, яка з трибуни відходила з сльозами на очах, хамовиті репліки Біленко, та все ж депутати повернулись до порядку денного.

Нагадую. Оксана Тиха взяла участь у Всеукраїнському проєкті «Неймовірні села України 2020» і проект увійшов у 8-ку фіналістів. Оксана робить все можливе для розвитку Староіванівського старостату.  Більшість депутатів все ж зрозуміли це.  Діяльність пані Біленко ми висвітлювали в рамках руху #SAVEФОП.

Далі під час перерви провели засідання земельної комісії і приступили до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули звільнення старости Романа Теслі і земельні питання. 

Під час розгляду одного з земельних питань, стало відомо від міського голови, що «бесхозні» гаражі біля казначейства (колишнє ДАІ) раптом виявились з оформленими правами власності. Сподіваємось, депутати зроблять необхідні запити в правохоронні органи. 

Далі затвердили Перелік послуг ЦНАПУ, Положення про почесного громадянина Охтирки, затвердили Перелік об’єктів комунальної власності, які можуть бути передані в оренду.

Дуже важливо, що депутати погодили Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Благоустрій» Охтирської міської ради на 2021-2023 роки та створили тимчасову контрольну комісіюз питань діяльності цього підприємства. Протягом двох тижнів мають з’ясувати суму виконаних робіт підприємством і підготувати рішення про надання допомоги. 

Питання бюджету та змін до Програми економічного і соціального розвитку будуть розглянуті 8 серпня. Обов’язково розкажемо вам!   


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg