Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирчанам знов пообіцяли об’їзну
Охтирчанам знов пообіцяли об’їзну Печать
Автор ГородА   
25.08.2021 г.



Голова ОДА Живицький пообіцяв об’їзну та закликав вакцинуватися

8 серпня в Охтирку приїжджав новопризначений голова Сумської ОДА – Дмитро Олексійович Живицький. Під час робочої поїздки керівник області мав проінспектувати: хід ремонтних робіт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-12 Суми-Полтава; як проводять щеплення охтирчанам в Центрі масової вакцинації населення (вул. Незалежності, 5) та подивитись на поточний ремонт центральної вулиці. Останньою точкою маршруту мав стати міський парк культури та відпочинку, де планують реалізувати соціальний проект «Активні парки-локації здорової України».

Разом з губернатором у вихідний працювали великописарівська та охтирські газети, нардеп Микола Задорожній, голова Охтирської районної державної адміністрації Леонід Клизуб, мер Павло Кузьменко, директор державного підприємства «Дороги Сумщини» Мирослав Завальний та начальник Служби автомобільних доріг у Сумській області Іван Романюк.

Охтирські газетярі приєдналися на етапі візиту до центру вакцинації. Користуючись затримкою Живицького, міський голова зробив щеплення від коронавірусу Модерною. Як виявилося інші гості-високопосадовці вакцинувалися раніше: Клизуб та Живицький щепилися препаратом «Pfizer». 

Про те, що вакцинуватися слід якомога скоріше, підкреслювали усі учасники зустрічі. Найбільш активним був нардеп. Задорожній, який за медичними показниками не може пройти вакцинацію, тричі просив у ЗМІ не забути надрукувати його заклик до мешканців Охтирського району – щепитися від коронавірусу. 

Щоб робота в Охтирському центрі масової вакцинації йшла скоріше, вирішили працювати не тільки по суботах, а й у неділю. Павло Кузьменко попросив виділити лікарську бригаду й від району, щоб не перевантажувати медиків міста. Наприклад, від однієї з громад – Чернеччинської. Леонід Клизуб висловив готовність посприяти. Живицький же вказав, що його влаштовує будь-який варіант, але центр має вакцинувати бажаючих в обидва вихідних дні. 

Після недовгого спілкування з медиками посадовці перемістилися до про проїжджої частини. Живицький оцінив ремонтні роботи в цілому добре, єдиний недолік, який потрібно усунути – зависокі бордюрні камені у місцях переходів.

Основне спілкування з журналістами відбулося в міському парку. Серед об’єктів, які викликали особливе занепокоєння Живицького – приватні будови в запущеному стані. Щоб не кивати раз по раз на власника, міський голова, на думку губернатора, має подавати до суду та повертати споруди у власність громади.

Оглянувши територію, комісія визначила місця, де можна встановити тренажери та додаткові знаряддя для активного відпочинку. Біля виходу з парку влаштували імпровізовану прес-конференцію.

Серед питань, які поставили журналісти, велика частка стосувалася доріг. Наприклад, для багатьох стало несподіванкою, що дорога на Суми (траса Н-12) оминає Гусинку. Тому ремонтувати її доведеться не за державний, а за власний кошт – з міського бюджету.

Стосовно об’їзної, яку обіцяв побудувати Задорожній, є добрі новини – справа зрушила з мертвої точки. До кінця року виготовлять необхідну документацію, а в наступному дорогу нібито відремонтують.

Найбільшою проблемою стало те, що Укрнафта, на балансі якої знаходиться частка об’їзної, дуже повільно передає її у власність громади. Це також стосується й інших об’єктів соціальної інфраструктури, в т.ч. спорткомплексу. Якщо міські депутати підтримають узяття даного об’єкту на баланс міста, Живицький допоможе включитися у спецпрограму з держфінансуванням. Тільки діяти потрібно невідкладно. Кузьменко пообіцяв винести це питання на найближчу сесію. Правда при цьому очільник міста виразив великі сумніви, що рішення вдасться провести, натякаючи на депутатську більшість (опозицію).

Поговорили і про організацію відпочинку талановитих дітей на пільгових умовах. Люди подають заявки, але їм з тих чи інших причин відмовляють. Оксана Гетьман, заступник мера, повідомила, що за рахунок міста діти оздоровлюються, а Живицький додав, що 100 відсотків охопити неможливо. Однак, тим охтирчанам, кому не допомогли на місцях, варто звернутися в обласні структури. Правда, склалося враження, що у дієвість своєї поради голова області не вірить і сам.

Під час спілкування з посадовцями обговорили також розвиток різних спортивних напрямків. Серед них дороговартісні – легка атлетика – з будівництвом стадіону для міжнародних юнацьких змагань на базі ЗОШ №3, та зовсім недорогих - шахи. Народному депутату нагадали, що досі на змагання охтирські шахісти їздять за власний кошт. Задорожній пообіцяв посприяти, а Гетьман анонсувала, що 18 серпня буде затверджена мережа з шаховим гуртком при ОМЦПО-МАН, яка допоможе позбутися цієї проблеми назавжди.

Андрій Міхєєв

 

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg