Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сервісні центри МВС розширюють перелік онлайн-послуг
Сервісні центри МВС розширюють перелік онлайн-послуг Печать
Автор Админ   
19.08.2021 г.



Нещодавно водії освоїли новий онлайн-сервіс перевірки документів, а Головний сервісний центр МВС активно створює та впроваджує ще цікавіші ідеї.

Так, ГСЦ МВС презентував ще три онлайн-сервіси:

1. "Калькулятор"

Створений для розрахунку орієнтовної вартості послуги з реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Сервіс надає можливість дізнатися не лише про вартість реєстраційної послуги сервісного центру МВС для будь-якого типу транспортного засобу, а й про те, які саме податки та збори та в якому розмірі сплачуються у кожному конкретному випадку.

Зокрема, калькулятор враховує:

- яку саме суму доведеться сплатити за послугу сервісного центру МВС залежно від типу транспортного засобу та країни-виробника;

- чи потрібно при реєстрації транспортного засобу сплачувати збір на обов’язкове державне пенсійне страхування та розрахує його суму;

- чи потрібно і в якому саме розмірі сплачувати при відчуженні податок на дохід та військовий збір.

Калькулятор доступний в інфобоксах – безпосередньо в сервісних центрах МВС, а також онлайн – на офіційному сайті ГСЦ МВС у розділі "Інформаційні сервіси та перевірка документів".

2. "Перевірка наявності номерних знаків на сайті ГСЦ МВС"

Цим сервісом вже можна було скористуватися в інфобоксах, установлених в приміщеннях оновлених сервісних центрів МВС. А відтепер він буде доступний й онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС.

За допомогою закладеного функціонала погодьтеся, дуже зручно, не виходячи з дому, дізнатися, до якого саме сервісного центру МВС необхідно записатися, щоб закріпити за авто номерний знак з омріяною комбінацією цифр. І якщо раніше таку онлайн-перевірку можна було здійснити лише для комбінацій цифр, що віднесена до категорії «платних», то наразі така комбінація цифр може бути будь-якою.

3. "QR-code з інформацією про територіальний сервісний центр МВС"

Сьогодні цей онлайн-сервіс доступний лише стосовно ТСЦ МВС № 7144 і розміщений на вході у цей сервісний центр МВС, але згодом такі QR-code будуть розміщені у всіх територіальних сервісних центрах МВС, а також на талонах електронної черги, що формуються через функціонал "Запис в е-чергу" на сайті ГСЦ МВС.

QR-код містить контактну інформацію про територіальний сервісний центр МВС, а саме: адресу розташування з геолокацією, номер телефона, графік роботи, перелік документів, необхідних для отримання послуг, реквізити для оплати, а також корисні посилання на всі впроваджені онлайн-сервіси.

Захід відбувся за участі першого заступника начальника ГСЦ МВС Юрія Смольянінова, який зазначив:«Діджиталізація є пріоритетним напрямком Міністерства внутрішніх справ, адже це рушійна сила в оптимізації послуг та спрощенні комунікації з користувачами. Вона дозволяє переводити величезний обсяг інформації в структуровану систему даних, якою потім легко користуватися. Яскравими прикладами такої трансформації і є нові онлайн-сервіси. Створений нами Калькулятор допоможе автомобілістам краще розумітися в формуванні вартості реєстраційної послуги, спростивши процедуру їх розрахунку. Створення простих та доступних послуг – наша основна задача».

Більше новин – на сайті hsc.gov.ua та офіційній сторінці Головного сервісного центру МВС у Facebook.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg