Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині дитину вкусив небезпечний павук-оса
На Сумщині дитину вкусив небезпечний павук-оса Печать
Автор Админ   
05.08.2021 г.



У Глухові дитину вкусила Аргіопа Брюнніха. Ця комаха ще називається павук-оса, і його укус небезпечний серйозними наслідками для здоров’я.

На щастя, смертельну небезпеку Аргіопа людині не несе. Цікаво, що кусаються тільки самки, вони ж і умертвляють своїх партнерів у процесі спарювання, після чого самці гинуть. Чим же загрожує знайомство людини з Аргіопа Брюнніха, випробував на собі 12- річний глухівчанин. Підліток чітко пам’ятає момент укусу, що стався на футбольному полі під час гри. Різкий біль, миттєво опухла нога і ореол фіолетового кольору навколо точки, в яку встромила своє гостре жало павучиха.

Весь наступний день хлопчина почував себе погано, нудило, боліла голова і була загальна слабкість. Завідуюча Глухівським відділенням Сумської лабораторії Марина Матвієнко, до якої звернулася мати потерпілого школяра за консультацією, сказала, що в подібному випадку небезпеку становить алергічна реакція. Якої, на щастя, у хлопчика не було – вона проявляється відразу ж. У даній ситуації погіршення самопочуття викликане отрутою, яку ввела в організм своєї жертви Аргіопа. Полегшити стан дитини може призначення педіатра, тому без звернення до нього не обійтися.

shans.com.ua

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg