Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Кузьменко фінансово підтримав Московський патріархат
Кузьменко фінансово підтримав Московський патріархат Печать
Автор Админ   
07.07.2021 г.



6 липня на сайті Охтирської міської ради з’явився проект рішення виконавчого комітету «Про участь в організаційних заходах з відзначення Дня явлення Охтирської Чудотворної ікони Божої Матері». 

Позачерговий виконком відбувся 7 липня. 10 членів виконкому проголосували за здійснення витрат на послуги з харчування паломників у День відзначення явлення Охтирської Чудотворної ікони Божої Матері 15 липня 2021 року в сумі 30 тис. грн.

Це рішення назвали підтримкою релігійного туризму. Кількість паломників невідома, бо їх ніхто не рахує, як витратять кошти охтирських платників податків теж не дуже зрозуміло. 

Павло Кузьменко ще пожалкував, що немає комунальних готелів. Тоді платники податків мали б нагоду сплатити ще й проживання паломників. Бо як зауважив сам Кузьменко, ці люди на останні копійки їдуть вклонитись іконі, ночують у знайомих і в палатках. Отже фінансових вигод Охтирці від паломників ніяких. Церква заробить на свічках, копіях іконок, а міська влада ще трохи грошиків підкине.

Нагадаю. Церква від держави відокремлена. Міська влада підтримки церкві до цього ніколи не надавала. Для цього є меценати. 

P.S. Цікавий коментар у фейсбук: " Охтирська міська рада виділила 30 тис. грн на відзначення Дня явлення Охтирської Чудотворної ікони Божої Матері – на харчування паломників Московського Патріархату. Оскільки духовним центром даної Церкви є Москва, то звідки  будуть паломники – з Росіїї, ДНР, ЛНР? Кого будуть гостинно зустрічати та годувати в Охтирці за рахунок коштів платників податків? При цьому Українська Церква (ПЦУ) вже багато років щотижня годує нужденних охтирчан, і жодного разу не отримала допомоги від Охтирської міської ради. Та й, зрештою, за ці кошти платників податків можна було елементарно викосити бур‘яни та зарості амброзії в парку біля «Кнєжі»".

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg